PSV stalt Jeroen Zoet per direct bij competitiegenoot
Dinsdag, 14 januari 2020 om 14:45

Jeroen Zoet verruilt PSV per direct voor FC Utrecht, zo melden de Domstedelingen. De 29-jarige doelman wordt door de Eindhovenaren voor de rest van het seizoen verhuurd. Met het oog op het EK neemt Zoet geen genoegen met een plaats op de bank bij PSV, waardoor hij nu kiest voor een verhuur van een halfjaar aan FC Utrecht.

"Naar aanleiding van de blessure die doelman Maarten Paes opliep tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing", legt technisch directeur Jordy Zuidam uit op de site van FC Utrecht. "Daarbij diende zich de mogelijkheid aan om international Jeroen Zoet te huren van PSV. Vanaf dat moment zijn we vol voor deze geweldige kans gegaan."

Van Osch is terug bij PSV: 'Het voelt echt heerlijk'

"Iedereen kent zijn kwaliteiten. Jeroen is vastberaden zich de komende maanden te bewijzen onder de lat, met het oog op het aankomende EK. Zijn komst naar FC Utrecht is een win-winsituatie. We kijken ernaar uit er samen met Jeroen een succesvolle tweede seizoenshelft van te maken en zijn er trots op dat een keeper met zijn CV voor ons heeft gekozen."

John de Jong, technisch manager van PSV, vertelt op de site van de EIndhovenaren dat Zoet kiest voor zekerheid. "Jeroen heeft een geweldige staat van dienst voor PSV, maar is op dit moment niet zeker van een basisplaats. Hij heeft ons gevraagd om met hem mee te denken en dat hebben we gedaan omdat hij zich altijd een echte PSV'er heeft getoond."

"Jeroen is een vaste waarde in de selectie van Oranje, maar het is logisch dat hij ritme moet houden om in beeld te blijven bij de bondscoach", vervolgt De Jong. "Daar hebben we met hem over gesproken in de winterstop. De uitkomst was dat we mee zouden werken als hij een interessante optie zou krijgen", besluit de sportbestuurder.

Zoet heeft tot op heden 260 officiële wedstrijden voor PSV gespeeld. De doelman won drie landstitels en twee keer de Johan Cruijff Schaal met de club uit Eindhoven. Na een moeizame start van het seizoen werd Zoet door trainer Mark van Bommel gepasseerd. Ook na het vertrek van Van Bommel en de intrede van Ernest Faber moest Zoet zijn meerdere erkennen in Lars Unnerstall, waardoor Zoet nu kiest voor een tijdelijk vertrek. Zoet ligt momenteel tot medio 2021 vast bij de huidige nummer drie van de Eredivisie.

 
Eredivisie
 
PSV
 
FC Utrecht

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties