KNVB wil over zes jaar Champions League-finale organiseren
Dinsdag, 14 januari 2020 om 16:56

De KNVB wil de finale van de Champions League over zes jaar naar Nederland halen. De bond hoopt de eindstrijd van het miljardenbal te kunnen organiseren in het nieuwe stadion van Feyenoord, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Het is echter nog onzeker of de nieuwe Kuip gebouwd gaat worden. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, noemt de organisatie van de finale "een heel ambitieus plan waar een heel goed bidbook voor nodig is bij de UEFA".

Wanneer de KNVB kans wil maken op de organisatie van de Champions League-finale, dan moet de nieuwe Kuip wel beschikken over een behoorlijke capaciteit. De UEFA schrijft namelijk voor dat de capaciteit van een stadion dat de Champions League-finale wil organiseren meer dan 63.000 toeschouwers moet hebben. "Het plan om de belangrijkste clubfinale van Europa te organiseren past in de plannen van de KNVB om meer belangrijke internationale voetbaltoernooien/evenementen te organiseren in de komende jaren", zo klinkt het. De laatste keer dat de Champions League-finale in Nederland werd gespeeld, was in 1998. Destijds won Real Madrid met 1-0 van Juventus in Amsterdam.

De bond slaagde er eerder al in om het EK zaalvoetbal van 2022 naar Nederland te halen. Komende zomer worden in de Johan Cruijff ArenA vier EK-wedstrijden gespeeld. Verder hoopt de KNVB op het WK Onder-17 en de Champions League-finale voor vrouwen in 2023. In 2017 werd het EK voor vrouwen nog in Nederland afgewerkt en de KNVB leverde al een bidbook in voor de organisatie van het WK voor vrouwen. "Daar doen 32 landen aan mee tegenwoordig en dat is veel voor Nederland. We zouden daarin een samenwerking kunnen zoeken met andere landen om ons heen zoals België, Duitsland of het Verenigd Koninkrijk", aldus De Jong.

 
Champions League
 
Feyenoord
 
Real Madrid
 
Juventus

Poll
Verwacht jij dat de Champions League-finale over zes jaar in Rotterdam gespeeld wordt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties