Hakim Ziyech spreekt in eerste reactie over 'onafgemaakte zaken'
Donderdag, 13 februari 2020 om 16:57 • Robin Bruggeman

Ajax en Chelsea maakten donderdagmiddag het nieuws bekend dat Hakim Ziyech na dit seizoen richting de Premier League verhuist en dus gaat de spelmaker zijn laatste maanden in Amsterdamse dienst in. Ziyech maakte woensdag in de bekerwedstrijd tegen Vitesse na een kuitblessure zijn rentree en de aanvallende middenvelder hoopt het seizoen op een positieve manier af te kunnen sluiten.

"Ik ben blij dat ik weer fit ben zodat ik van de laatste paar maanden kan genieten op het veld, waar ik thuishoor. Ik heb tijdens mijn afwezigheid veel hartverwarmende en positieve berichten gekregen en ik hoop dat ik nog wat meer mooie herinneringen kan creëren bovenop de herinneringen die we al hebben. Ik ben erg blij met mijn volgende stap, maar eerst zijn er nog wat onafgemaakte zaken die ik af moet handelen", laat hij weten via zijn social media-kanalen.

Meer: Evenaring record Ziyech maakt trots: ‘Geweldige speler en geweldig mens’

Ziyech zet met zijn transfer naar Chelsea de volgende stap in zijn loopbaan en de verwachting is dat de Marokkaans internatioinal volgend seizoen een belangrijke speler zal worden onder manager Frank Lampard. Rafael van der Vaart is blij voor Ziyech, al had hij eigenlijk liever gezien dat de middenvelder elders in Londen was neergestreken: "Een geweldige speler en een goede jongen. Ziyech is, met de juiste coach, een speler die bij alle topteams van Europa zijn steentje bij kan dragen", reageert Van der Vaart op een vraag op Twitter.

"Wat mij betreft heeft Lampard tot nu toe laten zien dat hij creatieve spelers begrijpt en ook dat hij vermakelijk, maar toch effectief voetbal begrijpt. Daarom denk ik dat er sprake zal zijn van een goede match tussen speler, club en coach. Het doet me nog steeds een beetje pijn dat onze MVP Ajax en het Nederlandse voetbal achter zich laat, als ik hem nou in een Tottenham Hotspur-shirt had kunnen zien, had dat de pijn iets verzacht", sluit Van der Vaart af met een knipoog.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
Chelsea
 
Hakim Ziyech
 
Rafael van der Vaart

Poll
Denk jij dat Hakim Ziyech gaat slagen bij Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties