SC Heerenveen baalt en stelt onderzoek in naar provocerende Feyenoord-fans
Vrijdag, 14 februari 2020 om 15:55

SC Heerenveen heeft vrijdagmiddag een statement naar buiten gebracht naar aanleiding van de ongeregeldheden op de tribunes donderdagavond bij het bekerduel met Feyenoord. Behalve in het uitvak zaten ook Feyenoord-fans ook in de thuisvakken. De Friesche club schrijft over provocerende bezoekende fans en toont alle begrip voor de boze reacties van de eigen supporters. "De club betreurt het dat een deel van onze supporters zich daardoor niet thuis heeft gevoeld in het Abe Lenstra stadion", zo klinkt het.

Heerenveen laat weten dat er onderzocht wordt of provocerende Feyenoord-fans 'die te ver zijn gegaan' middels camerabeelden geïdentificeerd en op basis daarvan gestraft kunnen worden. De club wil in de toekomst voorkomen dat nieuwe ongeregeldheden zich voordoen en om die reden is besloten dat bij de volgende keer dat Feyenoord op bezoek komt, alleen seizoenkaarthouders van Heerenveen en uitsupporters in het voor hen bestemde uitvak welkom zijn.

"Door de ongeregeldheden en provocaties heeft niet iedere supporter van sc Heerenveen zich tijdens het duel met Feyenoord thuis gevoeld in het eigen Abe Lenstra stadion. Dit is voor de club onacceptabel en de reden dat bij dergelijke duels de veiligheidsmaatregelen worden aangescherpt", zo meldt de club via de officiële kanalen. "Heerenveen gaat hierover binnenkort met vertegenwoordigers van politie, Openbaar Ministerie en lokale overheid om tafel."

 
KNVB Beker
 
sc Heerenveen
 
Feyenoord

>
KNVB Beker
sc Heerenveen
0
1
Feyenoord
Donderdag, 13 februari 2020 om 20:45
Meer nieuws
   
12:52
12:52
Door Zlatan bespotte 'Fiat' is na opmerkelijke carrière eindelijk 'King'
6
   
12:30
12:30
In de wandelgangen: Napoli hanteert vraagprijs van 99 miljoen euro
1
   
12:14
12:14
Italiaanse bond zet alsnog streep door kraker tussen Juventus en Inter
21
   
11:53
11:53
CL-voetbal lonkt dankzij 'natuurtalent' (17): 'Hij gaat een grote worden'
15
   
11:28
11:28
Van Basten: 'Iedereen die zegt dat hij beter is dan Messi, snapt er niets van'
46
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties