'Scheur in selectie Barcelona vanwege hevige maatregel in crisistijd'
Donderdag, 26 maart 2020 om 09:14

Barcelona wil de salarissen van alle spelers van het eerste elftal gedurende de coronacrisis met zeventig procent reduceren, zo claimt Sport. Niet iedere speler van de Catalaanse topclub zit echter te wachten op een tijdelijke verlaging van het salaris. Naar verluidt kan het nog wel even duren voordat er een overeenkomst wordt bereikt.

Sport meldde zondag dat aanvoerders Lionel Messi, Gerard Piqué en Sergio Busquets akkoord gingen met het voorstel de verdiensten tijdelijk naar beneden bij te stellen om financiële problemen voor Barcelona af te wenden. Nu lijkt een deel van de spelersgroep echter niet blij te zijn met de intentieovereenkomst. Enkele spelers ageren zelfs fel tegen het plan, zo klinkt het.

Setién: 'Messi laat een hogere voetbalintelligentie zien'

Deze spelers begrijpen niet waarom voorzitter Josep Maria Bartomeu zich tot de selectie wendt, terwijl de club veel geld heeft uitgegeven aan transfers van spelers die uiteindelijk vrijwel niets hebben bijgedragen bij de grootmacht. Aangezien er geen fatsoenlijk beleid is gevoerd, begrijpen enkele spelers niet waarom zij nu moeten boeten en de club niet, aldus de krant.

Een ander deel van de spelersgroep, onder wie waarschijnlijk dus de aanvoerders, vinden het voorstel van de club acceptabel en overwegen akkoord te gaan. Hoewel ze nog niet definitief akkoord zijn gegaan, staan ze er zeker voor open om hun salarissen tijdelijk te verlagen. Nog een ander deel van de selectie wil de ontwikkelingen in Spanje afwachten voordat men een besluit durft te nemen.

 
LaLiga
 
Barcelona

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties