Manchester United beloont van Ajax overgenomen talent met contract
Donderdag, 26 maart 2020 om 13:10

Dillon Hoogewerf is door Manchester United beloond voor zijn sterke ontwikkeling. De Nederlandse jeugdinternational heeft zijn eerste profcontract getekend bij de Premier League-club. De zeventienjarige centrumspits heeft het nieuws zelf bekendgemaakt via Instagram.

Hoogewerf speelde sinds 2012 in de jeugdopleiding van Ajax en verliet De Toekomst afgelopen zomer voor een kans bij Manchester United. De Amsterdammers hadden er volgens hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali alles aan gedaan om hem voor de club te behouden. "Uiteindelijk mag hij echter de keuze maken en hij kiest voor een buitenlands avontuur. We weten dat we op De Toekomst alle voorwaarden hebben gecreëerd. Uiteindelijk mag hij die keuze maken", legde Ouaali destijds uit.

View this post on Instagram

Really happy to sign my first professional contract, can't wait to get back to the training ground and continue the hard work.

A post shared by Nike Athlete (@dillonhoogewerf) on

De jeugdinternational heeft voldoende indruk gemaakt om een contract af te dwingen. Manchester United heeft het contractnieuws nog niet wereldkundig gemaakt en het is dan ook niet bekend voor welke duur hij heeft getekend. "Ik kan niet wachten om weer te gaan trainen en het harde werk voort te zetten", reageert Hoogewerf op Instagram. Het talent werkt zijn wedstrijden af bij Manchester United Onder-18. Vorige maand tekende hij op Old Trafford nog voor het winnende doelpunt in de FA Youth Cup tegen de leeftijdsgenoten van Leeds United (1-0).

Solskjær: 'Ik vind mezelf de juiste man voor Manchester United'
 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester United
 
Ajax

Poll
Verwacht jij dat Dillon Hoogewerf doorbreekt in het eerste elftal van Manchester United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties