'Als Van Dijk geweldig had gespeeld in die wedstrijd, hadden ze hem gekocht'
Donderdag, 21 mei 2020 om 17:28

Virgil van Dijk is sinds zijn komst naar Liverpool uitgegroeid tot een ware steunpilaar bij the Reds. Als het aan zijn voormalige trainer Ronny Deila had gelegen, had de Oranje-international nu echter bij een andere Engelse topclub gespeeld. De Noor, die in de tijd dat Van Dijk bij Celtic speelde de manager was, heeft Van Dijk namelijk getipt bij Manchester City. The Citizens toonden zich destijds echter niet bijzonder onder de indruk.

"Of het klopt dat ik contact op heb genomen met City? Ja, ik heb hen verteld dat ze hem moesten halen", blikt Deila, die tegenwoordig New York City FC onder zijn hoede heeft, terug in de Open Goal-podcast. "Zij zeiden toen: 'Oké, vertel ons in welke Europese wedstrijd hij het best heeft gespeeld, dan gaan we die bekijken.'"

Agüero lyrisch over Virgil van Dijk: 'Daar kan ik van genieten'

"Ik kon hen dat niet vertellen, omdat hij tot op dat punt nog niet echt hele goede Europese wedstrijden had gespeeld. Hij was enorm dominant in Schotland, maar hij werd er op bezoek bij Internazionale uit gestuurd. Dat was een grote test. Als hij geweldig had gespeeld in die wedstrijd, hadden ze hem gekocht", gaat Deila verder over Van Dijk, die Celtic in 2015 uiteindelijk voor ruim vijftien miljoen euro verliet voor Southampton.

"Ik denk dat de grote clubs het niveau in Schotland te laag vinden en ze zijn niet bereid om voor zo'n bedrag het risico te nemen. In Europees verband kunnen spelers wel laten zien hoe goed ze echt zijn. Ik vond Van Dijk toen al goed, maar hij had die ene goede, echt goede, wedstrijd in Europa nog niet gespeeld", sluit de oefenmeester af.

 
Premier League
 
Celtic
 
Manchester City
 
Liverpool
 
Virgil van Dijk

Poll
Denk jij dat Virgil van Dijk destijds al toe was aan een transfer naar een club als Manchester City?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties