Nieuw thuisshirt van Inter leidt tot storm aan negatieve en spottende reacties
Dinsdag, 30 juni 2020 om 09:46

Internazionale heeft dinsdagochtend via de officiële kanalen het nieuwe thuistenue voor volgend seizoen gelanceerd. De traditionele verticale strepen op het blauw-zwarte shirt maken na de zomer plaats voor kronkelende strepen en die keuze zorgt voor de nodige kritiek. Op Twitter zijn er de nodige kritische en spottende reacties te lezen op het nieuwe shirt van i Nerazzurri.

Dit seizoen speelt Internazionale 'gewoon' met de verticale blauw-zwarte strepen op het shirt. Alleen in het vlak waar shirtsponsor Pirelli staat lopen de strepen schuin. Volgend seizoen wordt er voorlopig afscheid genomen van de verticale, rechte strepen, aangezien de blauwe en zwarte banen kronkelend over het shirt lopen. "Onze stad. Onze droom. Onze toekomst. Gemaakt om grenzen te doorbreken", zo luidt de tekst van Internazionale bij de presentatie van het nieuwe thuisshirt.

Onder het filmpje op Twitter regent het kritische reacties op het nieuwe shirt van Internazionale. "Vreselijk, hoe ruïneer je een historisch shirt. Ik laat je iets zien", schrijft een fan bij een foto van een klassiek Internazionale-shirt. Er valt veel kritiek te lezen aan het adres van kledingfabrikant Nike, dat het shirt ontworpen heeft. "Op welke academie is de persoon die dit shirt heeft ontworpen in godsnaam afgestudeerd?", zo sneert een twitteraar.

Het shirt wordt tegelijkertijd het 'lelijkste in de clubhistorie' genoemd, terwijl er ook de nodige cynische reacties te lezen vallen. "Mooi shirt, wanneer wordt het echte shirt gepresenteerd?", vraagt iemand zich af. Overigens vallen er wel de nodige goedkeurende reacties te lezen over de promotievideo waarmee de huidige nummer drie van de Serie A het nieuwe shirt bekendmaakt.

 
Serie A
 
Internazionale

Poll
Vind jij dit een mooi shirt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties