Kostas Lamprou maakt binnenlandse transfer in zoektocht naar speelminuten
Dinsdag, 30 juni 2020 om 14:18

Kostas Lamprou heeft met RKC Waalwijk een nieuwe club gevonden, zo melden de Brabanders dinsdag via de officiële kanalen. De 28-jarige doelman uit Griekenland kwam zonder problemen door de medische keuring en zette daarna zijn handtekening onder een contract voor een seizoen. Lamprou is afkomstig van Vitesse, waar hij over een aflopende verbintenis beschikte.

''Een doelman toevoegen aan de selectie met veel ervaring op het hoogste niveau stond hoog op ons lijstje'', reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op de clubsite. ''In de persoon van Kostas hebben we die gevonden. Met zijn degelijkheid en ervaring in de (sub)top van Nederland zorgt hij naast een kwaliteitsimpuls binnen de selectie, ook voor extra concurrentie onder de lat.'' In Waalwijk zal de Griek de concurrentie aan moeten gaan met Etienne Vaessen. De nieuwe technisch directeur Mohammed Allach heeft met de komst van Lamprou, die voor de club koos na een onderhoud met trainer Fred Grim, zijn doelstelling om twee goede keepers in de selectie te hebben vervuld.

Meer: RKC verrast met komst Belgisch jeugdinternational én koopoptie

RKC wordt voor Lamprou na Feyenoord, Excelsior, Willem II, Ajax en Vitesse zijn zesde werkgever in de Eredivisie. De sluitpost kwam in de afgelopen seizoenen weinig in actie, aangezien hij bij Ajax de rol van tweede en derde doelman vervulde en hij bij Vitesse voorrang moest verlenen aan Remko Pasveer. In Arnhem kwam de kersverse aanwinst van RKC afgelopen seizoen tot slechts twee optredens.

Lamprou is na James Efmorfidis de tweede aanwinst van RKC voor het aankomende seizoen. De Waalwijkers namen in de afgelopen weken al afscheid van onder meer Henrico Drost, Kees Heemskerk, Ingo van Weert en Fabian Sporkslede.

Álvarez: 'Geen excuses voor komend seizoen'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
RKC Waalwijk
 
Vitesse
 
Ajax
 
Kostas Lamprou

Poll
Een goede stap voor Kostas Lamprou?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties