Galatasaray maakt transfer oudgediende bekend voor exact 1.430.000 euro
Zaterdag, 1 augustus 2020 om 22:05

Maicon Pereira Roque, voetbalnaam Maicon, vertrekt bij Galatasaray. De Turkse grootmacht maakt zaterdagavond via de officiële kanalen bekend dat de 31-jarige Braziliaanse centrumverdediger zijn loopbaan voortzet bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië,.

Zodoende komt er na drie jaar een einde aan het huwelijk tussen Galatasaray en Maicon. De rechtsbenige stopper werd in de zomer van 2017 voor een bedrag van ongeveer acht miljoen euro opgepikt bij São Paulo en speelde uiteindelijk 56 wedstrijden voor Cim Bom. Maicon maakte zes doelpunten voor Galatasaray en won één prijs met de club: de landstitel in het seizoen 2017/18.

Al-Nassr is geen onbekende voor Maicon, want de verdediger speelde de afgelopen anderhalf jaar al voor de werkgever van onder anderen Nordin Amrabat. De club uit Riyad betaalt exact 1.430.000 euro aan Galatasaray om het tot medio volgend jaar doorlopende contract van Maicon af te kopen, zo bevestigen de Turken op hun website.

Maicon drukte met een jaarsalaris van 2,2 miljoen euro zwaar op de begroting van Galatasaray en kan nu dus van de loonlijst geschrapt worden. Voor trainer Fatih Terim wacht echter wel een zware klus om zijn defensie voor komend seizoen op niveau te brengen. Zo heeft Galatasaray nog altijd geen overeenstemming bereikt met Ryan Donk over een nieuw contract, terwijl transferdoelwit Kaan Ayhan van Fortuna Düsseldorf de voorkeur lijkt te geven aan een transfer naar het Italiaanse Sassuolo.

 
Spor Toto Süper Lig
 
Galatasaray
 
Maicon Pereira Roque

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties