Hoofdrollen voor Luis Díaz en Chancel Mbemba in epische finale FC Porto
Zaterdag, 1 augustus 2020 om 23:50

FC Porto heeft zaterdagavond op epische wijze beslag gelegd op de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van het Zuid-Europese land. Het elftal van trainer Sérgio Conceição won in het Estádio Cidade de Coimbra met 1-2 van aartsrivaal Benfica, ondanks een relatief vroege rode kaart voor Luis Díaz.

De 23-jarige middenvelder van FC Porto eiste aan het einde van de eerste helft onbedoeld een hoofdrol voor zichzelf op. Díaz plaatste zijn noppen rond de middencirkel lelijk op het been van André Almeida, waarna hij met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld werd gestuurd, waar een directe rode kaart overigens ook niet had misstaan.

FC Porto kwam zo al vroeg met een man minder te staan, maar wist de rust wel te halen zonder kleerscheuren. In het eerste kwartier na de onderbreking zorgde Chancel Mbemba met twee doelpunten in korte tijd voor een verrassende wending in de wedstrijd. De Congolese verdediger scoorde tweemaal na een indirecte vrije trap en hielp FC Porto zo verrassend aan een comfortabele voorsprong.

Benfica kon daarna lang tijd geen vuist maken, maar wist door een benutte strafschop van Carlos Vinícius zes minuten voor tijd toch nog voor een spannende slotfase te zorgen. FC Porto hield echter stand en completeerde zo voor het eerst sinds 2011 de nationale dubbel. Het elftal van Conceição had zich vorige maand immers al tot kampioen van Portugal gekroond, eveneens ten koste van Benfica.

 
Taça de Portugal
 
Benfica
 
FC Porto
 
Chancel Mbemba
 
Sérgio Paulo Marceneiro Conceição

>
Taça de Portugal
Benfica
1
2
FC Porto
Zaterdag, 1 augustus 2020 om 21:45
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Feyenoord deelt contract uit tot medio 2024
9
   
23:43
23:43
Aankoop van 70 miljoen euro sluit seizoen af met 0 doelpunten en 0 assists
12
   
22:57
22:57
RB Leipzig slaat laat toe en staat in halve finale Champions League
268
   
22:43
22:43
Vierdeklasser op Cyprus moet dankzij geboren Nederlander wereldmerk worden
3
   
22:31
22:31
Van de Beek erkent: 'Zonder corona was de situatie misschien anders'
22
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties