Van Hooijdonk vervult heldenrol bij NAC in Brabants onderonsje
Maandag, 14 september 2020 om 21:55

NAC Breda heeft maandagavond met 2-1 gewonnen van FC Den Bosch. De grote man aan de kant van de thuisploeg was Sydney van Hooijdonk, die als invaller beide doelpunten voor zijn rekening nam. Voor de wedstrijd gaf NAC-trainer Maurice Steijn nog aan dat Van Hooijdonk op weg naar de uitgang is. De jonge spits heeft geen basisplaats en wil daarom vertrekken. Hij ziet een verhuur niet zitten en kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club.

De wedstrijd begon uiterst ongelukkig voor NAC-aanwinst Mario Bilate. De van RKC Waalwijk overgenomen spits moest het veld al na twaalf minuten spelen verlaten met een hamstringblessure. Zijn vervanger was Van Hooijdonk, die een belangrijke rol zou gaan spelen deze avond. Niet lang na de wissel was het FC Den Bosch dat op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf de linkerflank van Dwayne Green werd knap tegen de touwen gewerkt door Jizz Hornkamp. Na de tegentreffer gooide de ploeg van Maurice Steijn de schroom van zich af en was het voetballend de baas voor eigen publiek.

Den Bosch werd het voetballen onmogelijk gemaakt en het was wachten op de gelijkmaker. Mounir El Allouchi kreeg de beste kans, maar hij raakte de paal. Na rust was het spelbeeld onveranderd en konden de bezoekers niets anders doen dan tegenhouden. Lang hielden de bezoekers dat niet vol, want al twee minuten na de thee was het raak. Bij een hoekschop stond Van Hooijdonk op de goede plek en van dichtbij tekende hij voor de gelijkmaker. De goal gaf NAC nog meer vertrouwen en de jacht op de voorsprong was geopend. De confrontatie tussen beide ploegen ontwikkelde zich tot een felle strijd. De irritatie bij Den Bosch was groot toen NAC de bal niet wilde uitspelen bij een blessure van Ryan Trotman. Het leverde een opstootje op tussen Tom Haye en Hornkamp, waarvoor beide spelers een gele kaart ontvingen.

Met nog twintig minuten op de klok bracht NAC zichzelf in de problemen. Dion Malone kreeg de bal terwijl hij op de grond lag en daarvan profiteerde Den Bosch. Paco van Moorsel werd vrijgespeeld met een grote kans als gevolg, maar hij stuitte op de hand van keeper Nick Olij. De NAC-keeper hield zijn ploeg tien minuten later opnieuw op de been door een vrije trap van Hornkamp uit de hoek te tikken. NAC drong vervolgens aan en kreeg vlak voor tijd wat het wilde. Na een goede aanval was het Van Hooijdonk die het winnende doelpunt maakte. De vreugde was groot bij NAC en de spits, die daarmee voorkomt dat de Bredanaars tegen het eerste puntenverlies van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie oplopen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
NAC Breda
 
FC Den Bosch
 
Mounir El Allouchi
 
Maurice Steijn

>
Eerste Divisie
NAC Breda
2
1
FC Den Bosch
Maandag, 14 september 2020 om 20:00
Meer nieuws
   
00:15
00:15
De jonge Nederlander die Nathan Aké achterna wil met hulp van John Terry
2
   
00:00
00:00
FIFA 21 ratings: Sergio Ramos kan niet tippen aan Virgil van Dijk
12
   
23:36
23:36
PSV gaat negen miljoen euro betalen voor drievoudig international
117
   
23:31
23:31
Opnieuw publieke aanval op Koeman: 'Ik spreek zijn naam niet eens meer uit'
37
   
23:20
23:20
Ron Jans verbijsterd: 'Het heeft 4 minuten en 33 seconden geduurd'
13
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties