PSV gaat profiteren van transfer van Depay naar Barcelona
Dinsdag, 15 september 2020 om 07:12

Memphis Depay gaat Olympique Lyon inruilen voor Barcelona, zo meldde De Telegraaf. Volgens de krant maakt de spits voor dertig miljoen euro de overstap, een bedrag dat middels bonussen met nog eens twee miljoen kan oplopen. Barcelona zou direct 25 miljoen betalen en 5 miljoen na dit seizoen. Volgens Rik Elfrink profiteert PSV van de aanstaande transfer van Depay.

Depay verliet PSV medio 2015 voor een dienstverband bij Manchester United voor een bedrag van circa 34 miljoen euro. In januari 2017 maakte de Oranje-international een transfer van the Red Devils naar Lyon, dat zestien miljoen euro betaalde. Nu wacht opnieuw een overstap voor Depay en volgens Elfrink kan PSV wederom een flinke geldsom bijschrijven.

Koeman: 'Er is genoeg kwaliteit voor prijzen'

De journalist van het Eindhovens Dagblad meldt op Twitter dat PSV 3,75 procent van elke transfersom voor Depay krijgt. Als de 26-jarige aanvaller dus voor 30 miljoen euro de stap van Lyon naar Barcelona maakt, levert dat de Eindhovense club 1,1 miljoen op. In 2017 kreeg PSV reeds 600.000 euro vanwege de transfer van United naar Lyon.

Naast Depay wordt ook Georginio Wijnaldum gelinkt aan Barcelona. Een transfer van de middenvelder van Liverpool naar de Catalaanse topclub is echter onzeker. Volgens berichten uit Engeland lijkt het er nu op dat Wijnaldum langer op Anfield actief blijft. Eerder meldde het Eindhovens Dagblad dat PSV ongeveer anderhalf procent van de transfersom van Wijnaldum kan verwachten als de ex-speler van de Eindhovenaren een overstap maakt.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Barcelona
 
Olympique Lyon

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties