Depay eist hoofdrol op in mogelijk laatste wedstrijd voor Lyon
Dinsdag, 15 september 2020 om 22:57

Olympique Lyon heeft dinsdagavond voor het eerst dit seizoen verloren in de Ligue 1. Het elftal van trainer Rudi Garcia verloor met 2-1 op bezoek bij Montpellier. Memphis Depay begon bij Lyon op de bank, maar werd in de tweede helft alsnog ingebracht en wist zelfs nog een doelpunt te maken. De Nederlandse aanvaller kon een nederlaag van zijn ploeg echter niet afwenden. Lyon heeft na drie speelrondes vier punten en staat elfde in Frankrijk.

Doordat Depay bij Lyon op de reservebank begon, vermoedelijk vanwege zijn naderende transfer naar Barcelona, droeg Houssem Aouar de aanvoerdersband bij les Gones. De onder meer door Arsenal begeerde middenvelder probeerde zijn verantwoordelijkheid te nemen, maar bezweek op slag van rust onder de immense druk: na een onbesuisde tackle op de achterlijn werd hij met een directe rode kaart van het veld gestuurd door scheidsrechter François Letexier.

Meer: Spaanse bond houdt transfer Depay naar Barcelona voorlopig tegen | De Telegraaf meldt deal: Memphis Depay naar Barcelona

Lyon keek op dat moment al tegen een achterstand aan, want Téji Savanier had Montpellier in de 38ste minuut uit een strafschop op voorsprong geschoten. De middenvelder had vanaf elf meter een prachtige panenka in huis, nadat hij zelf daarvoor in de rug was gelopen door Léo Dubois.

Tien minuten na de onderbreking besloot Garcia Depay als invaller alsnog binnen de lijnen te brengen, maar de Oranje-international beleefde aanvankelijk geen gelukkig rentree. Hij werd drie minuten na zijn komst op eigen helft van de bal gezet door Pedro Mendes, waarna Montpellier kon overnemen. De thuisploeg zette vervolgens een aanval op over links, waarna opnieuw Savanier wist te scoren: 2-0.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar Lyon wist de spanning tien minuten voor tijd toch weer terug te brengen. Vitorino Hilton, de 43-jarige centrumverdediger van Montpellier, vergreep zich in de zestien aan de ingevallen Rayan Cherki, waarna Depay de stafschop die volgde benutte: 2-1. Hilton werd bovendien met rood van het veld gestuurd, waardoor ook Montpellier in de slotfase met tien man kwam te staan. Lyon had inclusief blessuretijd nog ongeveer een kwartier om een gelijkmaker te forceren, maar Montpellier hield uiteindelijk stand.

Garcia: 'Depay zat op de bank omdat ik wilde roteren'
 
Meer video's
 
Ligue 1
 
Olympique Lyon
 
Montpellier
 
Memphis Depay

>
Ligue 1
Montpellier
2
1
Olympique Lyon
Dinsdag, 15 september 2020 om 21:00
Meer nieuws
   
00:15
00:15
FIFA 21 ratings: Oranje Leeuwinnen achter Megan Rapinoe in top 15
0
   
00:00
00:00
Megan Rapinoe verrast met tweet over 'te hoge' rating in FIFA 21
29
   
23:45
23:45
Voorzitter van NS Mura oogst bewondering met gebaar richting Rik Elfrink
9
   
23:31
23:31
Sprookje van Javi Martínez wordt werkelijkheid in UEFA Super Cup
46
   
23:13
23:13
Mourinho zet ontdekking kracht bij met Instagram-post: 'Er klopte iets niet'
8
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties