Feyenoord slaat wederom slag in buitenland en strikt verdediger
Donderdag, 17 september 2020 om 13:58

Feyenoord doet wederom zaken op de internationale transfermarkt. De club maakt donderdag namelijk melding van de komst van de Noorse verdediger Sondre Skogen, die aansluit bij het Onder 21-elftal van de Rotterdammers. Nog niet zolang geleden haalde Feyenoord Mikael Törset Johnsen, de broer van voormalig Ajacied Dennis Johnsen, op uit Noorwegen. Skogen heeft in De Kuip een contract getekend tot het einde van de eerste seizoenshelft.

De pas twintigjarige Skogen is afkomstig van Rosenborg BK, waar zijn contract doorliep tot eind december van dit jaar. De Noorse jeugdinternational zat een paar keer op de bank bij de hoofdmacht, maar speelminuten waren hem nog niet gegeven. Skogen was in het verleden ook aanvoerder van het B-elftal van Rosenborg BK. "Sondre is een directe versterking voor Feyenoord Onder-21, dat een defensieve impuls nodig had nadat onlangs ook Denzel Hall door een blessure voor langere tijd niet inzetbaar is. Extra fijn is dat trainer Rini Coolen bij Rosenborg al met hem heeft gewerkt en zijn kwaliteiten goed kent", zo reageert technisch directeur Frank Arnesen op de clubsite.

De komst van Skogen, die als het papierwerk op tijd is afgerond zaterdag al in actie kan komen voor Feyenoord Onder-21 tegen ADO Den Haag, is slecht nieuws voor Noah Lewis. Volgens het Algemeen Dagblad moet de twintigjarige verdediger vertrekken bij de club. Lewis maakt al een paar jaar deel uit van de jeugdopleiding van Feyenoord, al bleef een doorbraak in de hoofdmacht uit. De jongeling werd afgelopen seizoen verhuurd aan FC Dordrecht, waar hij twaalf wedstrijden speelde. Zijn contract in Rotterdam-Zuid loopt nog een jaar door.

Feyenoord trok onlangs ook al Bernardo Silva aan voor het Onder 21-elftal. De clubleiding doet er alles aan om het jeugdteam dit seizoen kampioen te laten worden. Men zou dan kunnen instromen in de voetbalpiramide, wat promotie naar de Tweede Divisie zou kunnen opleveren. Een en ander is echter wel aan regels van de KNVB gebonden. Als Jong Sparta en Jong FC Volendam, de enige profclubs in de Tweede Divisie, in de top negen eindigen, dan is een kampioenschap van Feyenoord Onder-21 niets waard. Bij een eerste plaats promoveren de Rotterdammers alléén direct als Sparta of FC Volendam deze jaargang bij de onderste twee ploegen eindigt. Bij plek tien tot en met zestien volgen er aan het einde van het seizoen play-offs.

 
Eredivisie
 
Tippeligaen
 
Feyenoord
 
Rosenborg BK
 
Sondre Skogen

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties