Justin Kluivert ziet concurrent naar de Premier League vertrekken
Zondag, 20 september 2020 om 10:20

Cengiz Ünder gaat aan de slag in de Premier League. De middenvelder annex vleugelaanvaller ruilt AS Roma op huurbasis in voor Leicester City, zo maken beide clubs zondag wereldkundig. Volgens De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano wordt Ünder dit seizoen gehuurd voor 3 miljoen euro, waarna een verplichte optie tot koop van 24 miljoen euro in werking treedt. Hij is na Timothy Castagne, afkomstig van Atalanta, de tweede zomeraanwinst van AS Roma.

"Ik kan niet wachten om te beginnen", verklaart de ambitieuze Cengiz op de website van Leicester City. "Ik heb altijd al in Engeland willen voetballen en dit is een prachtige kans voor mij. Ik wil manager Brendan Rodgers hartelijk danken voor het vertrouwen. Mijn dank gaat tevens uit naar mijn familie en mijn zaakwaarnemer. " De tussentijdse transfer moet nog wel worden goedgekeurd door de Premier League, zo benadrukt Leicester City.

Ünder, een concurrent van Justin Kluivert bij AS Roma, maakte in 2017 voor minstens 13,4 en maximaal 14,9 miljoen euro de overstap van Istanbul Basaksehir naar AS Roma. Hij gold als een van de grootste talenten van Turkije en zodoende waren de verwachtingen hooggespannen. Toch kon Ünder zich nooit ontwikkelen tot onbetwiste basisspeler bij de Serie A-club. In drie seizoenen kwam de creatieveling tot 70 wedstrijden in de competitie, waarin hij 13 keer scoorde en doelpunten voorbereidde.

In de laatste twee oefenwedstrijden van AS Roma, tegen Frosinone (1-4 zege) en Cagliari (2-2), kwam Ünder deze maand tot scoren. Desondanks mocht hij van trainer Paulo Fonseca uitkijken naar een nieuwe werkgever. Met een transfersom van 27 miljoen euro houdt AS Roma ongeveer het dubbele over van het bedrag dat het neertelde voor zijn komst. Het contract van de 23-jarige Turk in het Stadio Olimpico liep nog drie jaar door.

Bij Leicester City kan de 21-voudig international van Turkije naar verluidt een contract voor vijf seizoenen tekenen. The Foxes, die het nieuwe seizoen vorige week zondag begonnen met een 0-3 overwinning op West Bromwich Albion, zochten al langere tijd naar versterking voor de voorhoede. Zo was de club geïnteresseerd in Francisco Trincão van Barcelona, maar de grootmacht wees een bod van veertig miljoen euro af. Ünder speelt veelal op de rechterflank, ondanks dat hij een linkspoot is.

 
Premier League
 
Serie A
 
AS Roma
 
Leicester City
 
Cengiz Ünder

Poll
Denk je dat Cengiz Ünder gaat slagen bij Leicester City?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties