West Ham United sluit huurdeal met optie van 27 miljoen euro
Vrijdag, 16 oktober 2020 om 20:35

Saïd Benrahma vervolgt zijn loopbaan in de Premier League. De buitenspeler van Brentford heeft zijn overstap naar West Ham United vrijdag afgerond. The Hammers melden dat de Algerijns international wordt gehuurd van de Championship-club voor een huursom van omgerekend zes miljoen euro. Na dit seizoen kan Benrahma voor circa 28 miljoen euro definitief worden overgenomen.

Behalve West Ham United had ook Crystal Palace interesse voor de 25-jarige vleugelaanvaller. Hij leek de afgelopen maanden samen met Ollie Watkins al op weg naar de uitgang, maar the Bees slaagden er uiteindelijk alleen in om zijn bondgenoot in de aanval voor maximaal 35 miljoen euro aan Aston Villa te verkopen. Benrahma was afgelopen seizoen zonder meer een van de smaakmakers in de Championship.

Hij was goed voor liefst 17 doelpunten, waaronder twee hattricks, in 46 competitieduels en maakte vervolgens deel uit van het PFA Team of the Year. De goede verrichtingen van de Algerijn leverden desalniettemin geen promotie naar de Premier League op. In de finale van de play-offs was stadsgenoot Fulham net te sterk.

Brentford gaat forse winst op Benrahma maken als hij inderdaad uiteindelijk voor maximaal 33 miljoen euro naar West Ham verkast. De aanvaller werd medio 2018 voor 2,5 miljoen euro van OGC Nice overgenomen. Bij de Franse club speelde Benrahma slechts achttien duels in het eerste en werd hij driemaal verhuurd, alvorens hij naar Engeland vertrok en een contract voor vijf jaar tekende.

 
Premier League
 
West Ham United

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties