PSV breekt contract van Jordan Teze open: 'Hij is een goed voorbeeld'
Vrijdag, 20 november 2020 om 17:31

Jordan Teze heeft zijn contract bij PSV verlengd tot medio 2024, zo maken de Eindhovenaren bekend via de officiële kanalen. Het Eindhovens Dagblad maakte eerder al melding van een mondeling akkoord over het verlengen van zijn aflopende verbintenis, die nog wel een optie voor een extra jaar bevatte. PSV heeft de contractverlenging van Teze nu dus ook officieel wereldkundig gemaakt.

Teze was bij PSV in het bezit van een aflopend contract, dat al dan niet een optie voor nog een seizoen bevatte. De contractverlenging van de jonge verdediger was volgens eerdere berichtgeving van het Eindhovens Dagblad een 'speerpunt' voor technisch manager John de Jong en trainer Roger Schmidt, daar het vertrouwen in hem groot is en hij dit jaar 'fysiek en mentaal een enorme groeispurt' heeft doorgemaakt. Teze is dit seizoen in het elftal van Schmidt uitgegroeid tot basisspeler in het hart van de defensie.

De gesprekken tussen PSV, zijn zaakwaarnemer Ali Dursun en Teze zelf verliepen volgens het regionale dagblad 'in goede sfeer' en werden snel afgerond. Dursun en Teze zien een langer contract in Eindhoven als de goede vervolgstap voor de carrière van de verdediger, die na de eerste maanden van dit seizoen veel belangstelling van andere clubs genoot.

De international van Jong Oranje speelt al sinds 2007 in de jeugdopleiding van PSV, dat hem op zevenjarige leeftijd weghaalde bij de amateurs van RSC Alliance Roosendaal. Teze doorliep de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en maakte in oktober 2017 namens Jong PSV al zijn debuut in de Keuken Kampioen Divisie. In augustus 2018 volgde zijn eerste optreden in de hoofdmacht, waarvoor hij voorlopig zestien keer in actie kwam.

"Het is ondanks de bizarre afgelopen maanden voor mij persoonlijk een heel mooi jaar geworden. Er is ontzettend veel gebeurd. Ik ben trots op mijn ontwikkeling, maar weet ook dat er nog veel meer aan komt. Daar richt ik me op", zegt Teze op de website van PSV. Ook technisch manager John de Jong toont zich content met de contractverlenging van Teze. "Jordan is een goed voorbeeld van een speler die de route heeft afgelegd van de jeugd naar het eerste elftal. Hij heeft dit contract helemaal zelf verdiend."

"Sinds zijn debuut voor Jong PSV in 2017 heeft hij stap voor stap toegewerkt naar een volwaardige positie in het eerste elftal van PSV", zo gaat De Jong verder. "Dat ging niet altijd vanzelf, maar Jordan heeft volgehouden. Dat is volledig zijn eigen verdienste en het past in de visie van PSV om hem hiervoor te belonen."

Dumfries, Max en Kjølø na zege PSV op Willem II: 'Dit is een droom'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Jordan Teze

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties