Doelpunt elf, twaalf en dertien voor Elías Már Ómarsson in topvorm
Dinsdag, 10 november 2020 om 20:43 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 20:53

Excelsior heeft dinsdagavond dankzij Elías Már Ómarsson een ruime overwinning op TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie geboekt. Het team van trainer Marinus Dijkhuizen won in eigen huis met 3-0 en alle doelpunten in Kralingen kwamen op naam van de IJslander, die zich nu met dertien doelpunten in zijn elf wedstrijden nog steviger op de eerste plaats van de topscorersranglijst van de Keuken Kampioen Divisie nestelt.

In de tweede minuut was het al raak. Na een corner van Julian Baas sloeg Omarsson voor de eerste keer toe. Een kleine vijf minuten later was TOP dicht bij de gelijkmaker. Jan Lammers kopte een voorzet van Giovanni Büttner maar net naast. Excelsior was behoudens de 1-0 tot weinig staat in de eerste helft. TOP kreeg via Daan Guezen een grote kans, maar doelman Alessandro Damen redde fraai. Net voor rust verzaakte Ómarsson zijn tweede goal te maken na een goede voorzet van Joël Zwarts.

Na de onderbreking kwam Excelsior feller uit de kleedkamer. Thomas Verhaar kon een strakke voorzet van Zwarts net niet binnen tikken, maar een paar minuten later was het mede door toedoen van Bo Geens wél raak voor Excelsior. De doelman stond te ver uit zijn doel, waarna Ómarsson hem makkelijk omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 2-0.

Excelsior controleerde vervolgens de wedstrijd en Ómarsson kreeg uiteindelijk waar hij naar op zoek was. De IJslander strafte twee minuten voor tijd een fout in de Osse defensie af: 3-0. De Rotterdammers staan nu op een achtste plaats, met zeventien punten uit elf duels. TOP staat negen plaatsen lager, met slechts acht punten uit de eerste tien ontmoetingen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Excelsior
 
TOP Oss
 
Alessandro Damen
 
Marinus Dijkhuizen

>
Eerste Divisie
Excelsior
3
0
TOP Oss
Dinsdag, 10 november 2020 om 18:45
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Swolfs (23) over emotionele laatste maanden als prof: 'Dat haat ik aan voetbal'
2
   
23:50
23:50
Twee rode kaarten binnen een minuut leiden tot verrassende exit voor AS Roma
6
   
23:27
23:27
Terugkeer Lamprou leidt vertrek Nederlander in bij PAOK Saloniki
6
   
23:26
23:26
Sevilla zwijnt in allerlaatste minuut en dankt doelman Bono
9
   
23:11
23:11
Lampard moet vrezen voor positie na dreun van nieuwe koploper Leicester
94
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties