Loting KNVB Beker levert kraker tussen Ajax en FC Utrecht op
Zaterdag, 21 november 2020 om 22:49

De loting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker heeft zaterdagavond plaatsgevonden. Dat gebeurde zaterdagavond door De Graafschap-aanvaller Mohamed Hamdaoui, onder toeziend oog van competitieplanner Heinrich Welling, in het FOX Sports-programma De Eretribune. Ajax werd in een thuisduel gekoppeld aan FC Utrecht, terwijl PSV op bezoek gaat bij De Graafschap. Feyenoord is vrijgesteld en automatisch door naar de achtste finale.

De KNVB maakte dinsdag bekend dat de amateurclubs als gevolg van de coronacrisis uit het bekertoernooi zijn gehaald. Amateurverenigingen mogen gezien de geldende maatregelen in ieder geval tot medio december geen wedstrijden spelen, waardoor de voetbalbond zich genoodzaakt zag zonder die clubs verder te gaan.

Voorafgaand aan de loting waren nog 23 clubs actief in de TOTO KNVB Beker. Om in de achtste finales tot zestien clubs uit te komen, zullen er in de tweede ronde door veertien betaaldvoetbalclubs zeven wedstrijden worden gespeeld. Daarnaast zijn negen teams vrijgeloot: die clubs zijn automatisch verzekerd van een plek in de volgende ronde.

De wedstrijden in de tweede ronde staat gepland voor dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 december. De achtste finales vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 januari 2021.

De zeven wedstrijden in de tweede ronde volgens de loting:

Ajax - FC Utrecht
Almere City FC - VVV-Venlo
FC Emmen - FC Groningen
Excelsior Rotterdam - PEC Zwolle
Willem II - Vitesse
De Graafschap - PSV
SC Cambuur - Go Ahead Eagles

De negen vrijgestelde clubs (automatisch door naar de achtste finale):

FC Volendam
MVV Maastricht
NEC
Fortuna Sittard
Heracles Almelo
Feyenoord
ADO Den Haag
sc Heerenveen
AZ

 
KNVB Beker

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties