Roda JC heeft het perfecte antwoord op de zestiende goal van Omarsson
Zaterdag, 28 november 2020 om 15:55 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 16:02

Roda JC Kerkrade lijkt enigszins de weg omhoog te hebben gevonden in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van trainer Jurgen Streppel bleef tegen Excelsior voor de derde competitiewedstrijd op rij ongeslagen en staat na de 3-1 zege nu op een negende plaats op de ranglijst, met evenveel punten als Excelsior. Roda JC wacht over een week een uitwedstrijd tegen Jong PSV, terwijl Excelsior in eigen huis aantreedt tegen FC Volendam.

In een levendige openingsfase stuitte Thomas Verhaar op Jan Hoekstra, mikte Thijmen Goppel de bal op de paal en uit de daaropvolgende tegenaanval scoorde Excelsior. Elias Mar Ómarsson kreeg de bal vanuit het middenveld, kon alleen op Hoekstra af en maakte na zeven minuten spelen alweer zijn zestiende treffer van het seizoen: 0-1. Niet één van de zestien goals van de IJslander was vanaf elf meter.

Het duel ging vervolgens op en neer, met kansen voor Reuven Niemeijer en Goppel. Roda kwam na 24 minuten spelen op 1-1 toen Fabio Serrarens de bal van Goppel ontving en Alessandro Damen passeerde. In het restant van de eerste helft was Roda enkele malen dicht bij de 2-1, maar Damen hield de Rotterdammers op de been. Hij haalde een vrije trap van Kees Luijckx uit de kruising en stopte ook een schot van Niek Vossebelt.

Roda trok het duel in de tweede helft naar zich toe. Vossebelt kreeg de bal in de 52e minuut wél achter Damen en dik een kwartier later werd Goppel heel goed weggestuurd door Serrarens en schoot hij de bal, één-op-één met Damen, binnen: 2-1 en 3-1. Een driedubbele wissel van Marinus Dijkhuizen om het tij te keren in de 62e minuut, sorteerde geen effect op het veldspel van de Rotterdammers. In de slotminuten haalde Luijckx nog een inzet van Stijn Meijer van de doellijn.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Roda JC Kerkrade
 
Excelsior
 
Alessandro Damen
 
Thomas Verhaar

>
Eerste Divisie
Roda JC Kerkrade
3
1
Excelsior
Zaterdag, 28 november 2020 om 14:00
Poll
Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?
Roda JC Kerkrade
Excelsior
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Swolfs (23) over emotionele laatste maanden als prof: 'Dat haat ik aan voetbal'
2
   
23:50
23:50
Twee rode kaarten binnen een minuut leiden tot verrassende exit voor AS Roma
6
   
23:27
23:27
Terugkeer Lamprou leidt vertrek Nederlander in bij PAOK Saloniki
6
   
23:26
23:26
Sevilla zwijnt in allerlaatste minuut en dankt doelman Bono
9
   
23:11
23:11
Lampard moet vrezen voor positie na dreun van nieuwe koploper Leicester
93
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties