Lyon verhuurt Dembélé aan Atlético en maakt financiële voorwaarden bekend
Woensdag, 13 januari 2021 om 18:14 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:43

Atlético Madrid heeft zich op huurbasis versterkt met Moussa Dembélé, zo meldt zijn werkgever Olympique Lyon via de officiële kanalen. De Franse club maakt tevens bekend dat er een huursom van anderhalf miljoen euro wordt betaald voor de 24-jarige spits. Atlético heeft de optie om Dembélé na het seizoen voor 33,5 miljoen euro over te nemen, waar bovenop nog 5 miljoen euro aan bonussen zouden kunnen komen. Ook heeft Lyon in dat geval recht op een doorverkooppercentage van tien procent.

Lyon heeft zich na het uitzwaaien van Dembélé direct geroerd op de spelersmarkt voor een vervangende spits. Memphis Depay krijgt in de Zuid-Franse stad concurrentie van Islam Slimani, zo maakt de club bekend. De 32-jarige Algerijn kwam dit seizoen slechts tot twintig speelminuten voor Leicester City, dat bereid was om het tot de zomer lopende contract van Slimini te verscheuren. Lyon kon de aanvaller, die tot medio 2022 heeft getekend, vervolgens transfervrij inlijven.

Dembélé, die bij Lyon een contract heeft tot medio 2023, was niet langer verzekerd van een basisplaats en mocht vertrekken. Dit seizoen kwam de aanvaller in 16 optredens in de Ligue 1 slechts tot 1 doelpunt, veel minder dan zijn 16 goals in 27 duels in het seizoen daarvoor. Ook in het seizoen 2018/19 was Dembélé op schot: toen maakte hij 15 treffers in 33 competitieduels.

Atlético Madrid was sinds het vertrek van Diego Costa, wiens contract om privéredenen werd ontbonden, op zoek naar een nieuwe spits. Los Colchoneros meldden zich eerder bij Napoli voor Arek Milik, maar kwamen niet tot een akkoord. De Italiaanse club verlangt vijftien miljoen euro voor de 26-jarige Poolse spits, die aan het einde van het seizoen transfervrij kan vertrekken. Daarna bleek ook Willian José van Real Sociedad onhaalbaar voor Atlético en zo kwam de club uit bij Dembélé.

 
Ligue 1
 
Olympique Lyon
 
Moussa Dembele
 
Arek Milik

Poll
Is Moussa Dembélé een goede versterking voor Atlético Madrid?
Ja
Nee
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties