Kevin Strootman zet voet in Italië om rentree in Serie A af te ronden
Dinsdag, 12 januari 2021 om 18:25 • Jeroen van PoppelLaatste update: 18:42

Kevin Strootman is dinsdagavond op het vliegveld van Genua geland om een transfer naar Genoa af te ronden. De middenvelder, die met een sjaal van de Serie A-club poseerde, zal woensdagochtend een medische keuring ondergaan en vervolgens zijn transfer voltooien. Het is nog onduidelijk of het om een huurovereenkomst, volgens diverse Italiaanse media, of een definitieve transfer, volgens transfer Fabrizio Romano, gaat. PSV, waarvoor hij tussen 2011 en 2013 speelde, ontvangt één procent van een eventuele transfersom.

Mede vanwege zijn hoge salaris, dat zwaar op de begroting van Olympique Marseille drukte, mocht Strootman vertrekken bij Marseille. De middenvelder, die volgende maand zijn 31ste verjaardag viert, kwam bij de Franse topclub niet in aanmerking voor een basisplaats en moest het dit seizoen doen met negen invalbeurten in de Ligue 1. Eén keer mocht Strootman deze jaargang van trainer André Villas-Boas in de basis beginnen in de competitie. In totaal kwam Strootman in tweeënhalf jaar tot 77 officiële duels (3 goals en 9 assists) voor Marseille, dat hem in 2018 overnam van AS Roma.

Meer: Dominante Kevin Strootman stapt met knap resultaat van het veld bij rentree | Genoa beantwoordt laatste resterende vraag over transfer Strootman

Strootman kan gezien worden als de opvolger van Lasse Schöne, die eerder deze week juist vertrok bij Genoa. De 34-jarige middenvelder was bij de club uit de Serie A anderhalf jaar na zijn komst uit de gratie geraakt en liet zijn contract ontbinden. In zijn eerste seizoen kwam Schöne nog tot 32 competitieduels, maar in de huidige jaargang werd de voormalig Ajacied helemaal niet meer ingezet.

Vorige week werd Strootman nog gelinkt aan Feyenoord. Zijn werkgever Olympique Marseille heeft volgens L'Équipe belangstelling voor Lutsharel Geertruida en zou eventueel interesse hebben in een ruildeal met Strootman. Technisch directeur Pablo Longoria zou hebben voorgesteld om Geertruida op huurbasis over te nemen mét een optie tot koop of de mogelijkheid om Strootman in een eventuele deal te betrekken.

 
Genoa
 
Olympique Marseille
 
Feyenoord
 
Kevin Strootman

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties