PSV maakt transfer officieel: 'We gunnen hem deze overstap van harte'
Dinsdag, 12 januari 2021 om 18:07 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 18:14

De wegen van Jorrit Hendrix en PSV gaan scheiden, zo maakt de Eindhovense club dinsdag bekend. PSV heeft met Spartak Moskou een akkoord bereikt over de voorwaarden voor een transfer naar de Russische hoofdstad. Als alle formaliteiten zijn afgerond en Hendrix de medische keuring met succes doorstaat, tekent de 25-jarige middenvelder een contract in Rusland.

"Jorrit is van grote waarde geweest voor PSV. Ik spreek namens de gehele club als ik zeg dat we hem deze overstap van harte gunnen", vertelt technisch manager John de Jong op de clubsite. PSV kon vanwege de aflopende verbintenis niet meer de hoofdprijs vragen voor Hendrix, al voelde men in Eindhoven er ook niets voor om hem na dit seizoen gratis te laten vertrekken. De clubleiding gunt de door trainer Roger Schmidt zeer gewaardeerde middenvelder, die volgende maand zijn 26e verjaardag viert, echter wel een transfer waarmee een bedrag van zeven ton is gemoeid.

Hendrix werd in 2004 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV en kwam tot tot 239 officiële wedstrijden in de hoofdmacht. In 2015, 2016 en 2018 veroverde Hendrix de landstitel met de Eindhovenaren. Schmidt maakt dit seizoen geregeld gebruik van de controlerende middenvelder, die afgelopen weekeinde al niet meer tot de wedstrijdselectie voor het uitduel met Ajax behoorde.

"Jorrit heeft zijn sporen als PSV'er verdiend", vervolgt De Jong via de officiële kanalen van PSV. "Hij is op jonge leeftijd naar PSV gekomen, is hier uitgegroeid tot een belangrijke A-selectiespeler en heeft een grote bijdrage geleverd aan het behalen van meerdere prijzen. Zo zien we dat graag. We wensen Jorrit heel veel geluk en succes bij zijn nieuwe club."

Hendrix genoot in de zomerse transferperiode concrete interesse van Spezia, dat eerder Jeroen Zoet had overgenomen van PSV. De Eindhovense club nam genoegen met een laag bedrag voor de doelman, maar Spezia dacht ook de middenvelder voor een relatief lage transfersom te kunnen binnenhalen. PSV hanteerde echter een vraagprijs van drie miljoen euro.

Spartak Moskou heeft als nummer drie van de Premjer-Liga zes punten achterstand op koploper Zenit Sint-Petersburg. De Russische competitie wordt pas eind februari hervat.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Spartak Moskou

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties