Verkiezingsstrijd Barça nadert apotheose: drie concurrenten voor Laporta
Dinsdag, 12 januari 2021 om 10:51 • Rian Rosendaal

Er zijn nog maar vier presidentskandidaten over bij Barcelona, zo klinkt het dinsdag vanuit Spanje. De grote favoriet Joan Laporta moet op 24 januari zien af te rekenen met Víctor Font, Toni Freixa en Emili Rousaud. Het viertal is in de race om later deze maand het stokje over te nemen van Josep Maria Bartomeu, de huidige voorzitter van de Catalaanse grootmacht.

Laporta (10.257), Font (4.710), Freixa (2.821) en Roussaud (2.510) voldeden maandag bij het officieel maken van de kandidatuur aan de eis van tenminsten 2.257 handtekeningen van de socio's, de supporters van Barcelona. De overige presidentskandidaten Agusti Benedito, Pere Riera, Jordi Farré, Lluis Fernández Ala en Xavi Vilajoana haalden onvoldoende handtekeningen op en doen derhalve niet langer mee in de strijd om het voorzitterschap in het Camp Nou.

Meer: Griezmann en Messi schitteren voor Barcelona in Los Cármenes | Koeman noemt aantal doelpunten dat hij van Frenkie de Jong verwacht

Laporta droomt van Messi als boegbeeld Barça bij 125-jarig bestaan

De presidentskandidaat doet er alles aan om de spelmaker te behouden voor Barcelona.Lees artikel

In de Spaanse media geldt Laporta als de grote favoriet voor de verkiezingen in Barcelona. De ervaren bestuurder was tussen 2003 en 2010 ook al de preses van de club. Font, die via Twitter pleit voor transparantie bij de verkiezingen, wordt in Catalonië gezien als de grootste concurrent van Laporta. Laatstgenoemde maakte tijdens zijn eerste ambtstermijn de doorbraak mee van Lionel Messi, wiens contract na dit seizoen afloopt. De presidentskandidaat wil er, mits hij verkozen wordt tot nieuwe voorzitter, alles aan doen om de Argentijnse spelmaker voor de club te behouden.

"Ik hoop dat Leo er nog steeds is als we het 125-jarig bestaan (in 2024, red.) van Barcelona vieren", zo liet Laporta maandag weten in een uitgebreid interview met Goal. "Het zou echter geweldig zijn als we samen met Messi de 125ste verjaardag van Barcelona kunnen vieren. Dat zou een fantastisch slot van zijn loopbaan zijn." Laporta denkt dat hij de aangewezen persoon is om Messi te overtuigen van een langer verblijf in Barcelona. "Omdat ik de waarheid spreek. Ik heb de meeste ervaring en ambitie en ben in de ogen van Messi de meest geloofwaardige presidentskandidaat. Ik ben er trots op dat Lionel zegt dat alle beloftes die ik hem heb gedaan zijn uitgekomen", aldus de presidentskandidaat.

Koeman blij met 'klinische' Messi: 'Maak me geen zorgen'
 
Meer video's
 
LaLiga
 
Barcelona
 
Lionel Messi

Poll
Wie denk jij dat de nieuwe voorzitter wordt van Barcelona?
Joan Laporta
Víctor Font
Toni Freixa
Emili Rousaud
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties