Sparta duwt Fortuna Sittard en Sjors Ultee van roze wolk af
Woensdag, 13 januari 2021 om 21:52 • Daniel Cabot Kerkdijk

Aan de uitstekende reeks van Fortuna Sittard in de Eredivisie sinds de officiële rentree van Sjors Ultee is een einde gekomen. Geen club pakte sinds de officiële aanstelling van Ultee als hoofdtrainer van de Limburgers op 2 december meer punten dan Fortuna, dertien stuks na vier zeges en een remise, maar woensdagavond ging het mis. Sparta Rotterdam stapte dankzij een doelpunt van Lennart Thy als winnaar van het veld: 0-1.

Fortuna kwam als morele winnaar uit een eerste helft waarin het net niet werd gevonden. De openingsfase stond in het teken van aftasten van beide kanten en uiteindelijk zat het venijn in de laatste tien minuten voor de pauze. Thy probeerde het na 37 minuten spelen toen een hoge bal in het zestienmetergebied bleef hangen, maar zijn schot kon met de nodige moeite worden gekeerd door doelman Yanick van Osch.

In de extra tijd was het weer Sparta dat dicht bij een openingsgoal was. Een volley van Deroy Duarte uit een lastige hoek was opnieuw een prooi voor Van Osch. In het begin van de tweede helft had Sparta het meeste balbezit en het lichte overwicht van het bezoek betaalde zich na nog geen uur spelen uit. Thy leek de bal niet vol te raken, maar tekende toch voor zijn negende treffer van het seizoen: 0-1.

De wedstrijd in Limburg ging vervolgens op en neer. Zo passeerde Lisandro Semedo weliswaar doelman Maduka Okoye, maar Dirk Abels bracht redding op de doellijn. Aan de andere kant van het veld leek invaller Danzell Gravenberch na een fraaie solo voor de 0-2 te zorgen. De inzet van de aanvaller ging echter naast het Limburgse doel en dat gold minuten later ook voor de inzet van een andere invaller, Reda Kharchouch

Sparta stijgt door de zege naar de achtste plek op de ranglijst, terwijl Fortuna dertiende blijft. Het team van Henk Fraser speelt zaterdagavond thuis tegen PSV. Het team van Ultee wacht dezelfde dag een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Schmidt ziet PSV verliezen van AZ: 'Niks mis met ons strijdplan'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Fortuna Sittard
 
Sparta Rotterdam
 
Yanick van Osch
 
Dirk Abels

>
Eredivisie
Fortuna Sittard
0
1
Sparta Rotterdam
Woensdag, 13 januari 2021 om 20:00
Poll
Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?
Fortuna Sittard
Sparta Rotterdam
Meer nieuws
   
00:00
00:00
Swolfs (23) over emotionele laatste maanden als prof: 'Dat haat ik aan voetbal'
2
   
23:50
23:50
Twee rode kaarten binnen een minuut leiden tot verrassende exit voor AS Roma
6
   
23:27
23:27
Terugkeer Lamprou leidt vertrek Nederlander in bij PAOK Saloniki
6
   
23:26
23:26
Sevilla zwijnt in allerlaatste minuut en dankt doelman Bono
9
   
23:11
23:11
Lampard moet vrezen voor positie na dreun van nieuwe koploper Leicester
93
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties