Memphis Depay beleeft pijnlijke avond met Olympique Lyon

Met aanvoerder Memphis Depay in de basis slaagde Lyon er maar niet in om de score te openen tegen de middenmoter uit het noordoosten van Frankrijk. De thuisploeg had veel moeite om tot scoren te komen, maar leek een kwartier voor tijd dan toch op voorsprong te komen. Karl Toko Ekambi tekende voor de openingstreffer. Na tussenkomst van de VAR werd zijn doelpunt echter afgekeurd wegens buitenspel. Metz bleef zodoende hoop houden op een goed resultaat. De bezoekers gingen er zelfs met de volle buit vandoor. Na balverlies op het middenveld werd Iseka Leya de diepte ingestuurd. Lyon-doelman Anthony Lopes kwam uit, maar bleef vervolgens staan en werd simpel uitgespeeld, waarna de aanvaller kon scoren. De vreugde was enorm bij Metz, dat door de overwinning naar de negende plaats klimt.

Lille OSC - Stade de Reims 2-1
Bij de thuisploeg stond Sven Botman zoals gebruikelijk in de basis, terwijl Kaj Sierhuis bij de bezoekers genoegen moest nemen met een plek op de bank. De spits zag vanaf de zijkant hoe Arber Zeneli tien minuten voor rust de bezoekers op een verrassende 0-1 voorsprong bracht. In de tweede helft kwam Lille langszij via Jonathan Bamba. Lang leken beide ploegen op een gelijkspel af te stevenen, maar in blessuretijd bezorgde Jonathan David de thuisploeg de volle buit. Vanuit de rebound schoot de Canadese aanvaller van dichtbij raak.