Jean-Paul van Gastel officieel benoemd als opvolger Van Bronckhorst
Dinsdag, 23 februari 2021 om 09:36 • Laatste update: 09:36

Jean-Paul van Gastel is de nieuwe hoofdtrainer van Guangzhou City, zo heeft de Chinese club dinsdag officieel bekendgemaakt. Van Gastel werkte vorig jaar al als assistent van Giovanni van Bronckhorst, maar de voormalig trainer van Feyenoord besloot Guangzhou achter zich te laten om meer tijd met zijn familie te kunnen doorbrengen. Gungzhou City, dat voorheen schuil ging onder de naam Guangzou R&F, had opmerkelijk genoeg in eerste instantie ingezet op de komst van de Goran Tomic.

Van Gastel gold als tweede keus voor Guangzhou, dat graag Tomic voor de groep had willen hebben. De Kroaat, die eerder onder meer aan het roer stond bij FC Salzburg en Lierse SK, kreeg volgens Titan Sports Plus echter zijn visa niet rond als gevolg van de coronapandemie. Daarop schakelde de Chinese club door naar Van Gastel, die bij de club bekend was. De oud-verdediger van onder meer Willem II en Feyenoord zat de afgelopen weken in verplichte quarantaine, alvorens hij voor het eerst zelfstandig voor de spelersgroep mocht verschijnen.

Voor Van Gastel betekent het zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij eerder jeugdtrainer was bij Feyenoord en ruim acht jaar als assistent van Ronald Koeman, Fred Rutten, Van Bronckhorst en Jaap Stam fungeerde bij de Rotterdammers. Na het ontslag van laatstgenoemde in oktober 2019, werd ook Van Gastel door Feyenoord op straat gezet. Van Bronckhorst nam Van Gastel vervolgens in januari 2020 mee naar Guangzhou.

Guangzhou miste vorig seizoen de kampioensronde, maar slaagde er wel in om handhaving te realiseren in een play-out. Van Gastel heeft bij de Chinese club niet meer de beschikking over Richairo Zivkovic, die na een huurperiode is teruggekeerd naar Changchun Yatai. Mousa Dembélé maakt voorlopig nog wel deel uit van de selectie. De Chinese competitie gaat in maart weer van start.

'De rol van Arnesen is erg belangrijk bij de renovatie van Feyenoord'
 
Meer video's
 
Super League
 
Giovanni van Bronckhorst

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties