Advocaat snapt ontevredenheid bij Feyenoord-fans: 'Kan niet op dit niveau'
Dinsdag, 23 februari 2021 om 15:44 • Rian RosendaalLaatste update: 15:47

Dick Advocaat heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente (2-2) van afgelopen zondagmiddag. Door een dramatische start keek men in de Grolsch Veste al na veertien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. De aansluitingstreffer van Jens Toornstra in minuut 24 leidde echter de comeback in van Feyenoord, dat met een punt uit Enschede vertrok. Twee dagen later stipt Advocaat de goede en zwakke kanten van zijn selectie nog maar eens aan.

"Hoe wij de kansen en de goals weggaven, dat mag echt niet op dit niveau", verzucht Advocaat dinsdag op zijn perspraatje in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Groningen van woensdagavond. "Ik kan begrijpen dat de supporters daar net als wij ook ontevreden over zijn. Qua scherpte en concentratie moet het gewoon beter, dat weten de jongens zelf ook", aldus de Feyenoord-coach na afloop van de laatste training in de voorbereiding op het midweekse competitieduel in Groningen.

Meer: Advocaat vol ongeloof: ‘Die jongen is nog zo eerlijk om dat toe te geven!’ | Berghuis: ‘Er werd niet zoveel gezegd, ik heb een soort van sorry gezegd’

Aan de andere kant lijkt Feyenoord over de nodige veerkracht te beschikken. Dit seizoen veroverde de Rotterdamse club maar liefst zestien punten, nadat eerst een achterstand was weggepoetst. "Dat geeft aan hoe goed deze groep in mentaal opzicht in elkaar steekt. Dat hebben ze in de anderhalf jaar dat ik er zit vaak genoeg bewezen en daar moet ik ze ook een compliment voor maken", praat Advocaat, die in oktober 2019 werd aangesteld in De Kuip, met waardering over zijn spelersgroep.

Feyenoord beschikt in de voorbereiding op de ontmoeting met FC Groningen over een nagenoeg fitte spelersgroep. Alleen João Teixeira is nog niet speelklaar, zo laat Advocaat dinsdag weten. Over de inzetbaarheid van Justin Bijlow is nog twijfel, ondanks het feit dat hij dinsdag de gehele training meemaakte. Woensdag wordt definitief besloten of hij mee kan doen in Groningen. De plaats van Bijlow werd tegen Twente en in het bekerduel met sc Heerenveen (4-3 nederlaag) ingenomen door Nick Marsman.

Diemers benadrukt nogmaals: 'Bij Feyenoord is iedereen gek met Advocaat'
 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Dick Advocaat
 
Justin Bijlow
 
Nick Marsman

>
Eredivisie
FC Groningen
0
0
Feyenoord
Woensdag, 24 februari 2021 om 18:45
Poll
Zie jij Feyenoord woensdag winnen van FC Groningen?
Ja
Nee, gelijkspel
Nee, FC Groningen wint
Meer nieuws
   
20:38
20:38
Jong Ajax wordt vernederd door dodelijk efficiënt Excelsior
5
   
20:23
20:23
Slachtoffer steekpartij legt beslag op kapitale villa van Quincy Promes
61
   
20:08
20:08
Engeland raakt man van 55 miljoen mogelijk kwijt door interlandcarrièreswitch
28
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: NAC Breda - TOP Oss
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - Real Sociedad
14
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties