Guardiola: 'Ongelooflijk onethisch en onprofessioneel, maar niet te controleren'
Dinsdag, 23 februari 2021 om 17:06 • Rian RosendaalLaatste update: 17:16

Josep Guardiola gruwelt van de nadelen die kleven aan het managerspel Fantasy Premier League. Via het bijzonder populaire voetbalspel lekte afgelopen weekeinde uit dat Jack Grealish geblesseerd moest afhaken voor het thuisduel van Aston Villa met Leicester City (1-2) van zondag en in de optiek van de manager van Manchester City is dat echt een doodzonde in de voetballerij.

"Ik heb gehoord van wat er bij Aston Villa is gebeurd", verklaart Guardiola dinsdagmiddag op zijn perspraatje in aanloop naar de hervatting in de Champions League. Manchester City neemt het woensdagavond op tegen Borussia Mönchengladbach in de heenwedstrijd in de tweede ronde. "Ik weet dat er spelers zijn die computerspelletjes spelen, maar eerlijk gezegd had ik nog nooit van Fantasy Football gehoord. Ik heb dat spel nog nooit gespeeld en werd er voor de eerste keer mee geconfronteerd toen het breed werd uitgemeten in de Engelse media."

Meer: Efficiënt Manchester City onderstreept status ook in Boedapest | Angeliño haalt verwoestend uit naar ‘moordenaar’ Josep Guardiola

"Er zijn spelers die bevriend zijn met spelers van andere clubs en ze praten dan over hun belevenissen in het spel", vervolgt Guardiola zijn relaas. "Soms wordt er dus een opstelling gemaakt en gaan spelers daarover in discussie met vrienden uit andere elftallen, dan willen ze laten weten tot welke keuze ze zijn gekomen. Dat komt soms dus voor, al vind ik het ongelooflijk onethisch en onprofessioneel, maar helaas valt het allemaal niet te controleren", verzucht de keuzeheer van de koploper in de Premier League, die overigens niet ingaat op spelers van Manchester City die deelnemen aan het populaire voetbalspel.

Blessure Grealish leidt voor Aston Villa-selectie tot verbod op Fantasy PL

De spelers van Aston Villa mogen niet langer deelnemen aan het razendpopulaire online voetbalspel.Lees artikel

Na de rel rond Grealish mogen selectiespelers van Aston Villa niet langer deelnemen aan het managerspel Fantasy Premier League. Het ontbreken van Grealish had binnenskamers moeten blijven, maar kwam tot ongenoegen van manager Dean Smith op straat te liggen. Het ontbreken van Grealish, die op de training in aanloop naar het treffen met Leicester geblesseerd raakte, was door Smith bewust niet naar buiten gebracht. Desondanks werd de smaakmaker door Villa-spelers Conor Hourihane, Matt Targett en Neil Taylor uit hun FPL-team gehaald. Dit werd opgemerkt door Twitter-account FPL Insider, dat wekelijks tips en kansen deelt over de komende speelronde. Het geheim van Smith werd daarmee teniet gedaan, tot teleurstelling bij de manager zelf.

"Ik ben ervan op de hoogte gebracht dat op social media al geruchten waren verschenen dat Jack niet zou gaan spelen", liet Smith dinsdag weten. "Als dat nieuws van ons trainingscomplex afkomt, is dat iets waar we achteraan zullen gaan. Dit gaf al iets over onze opstelling prijs en daar ben ik niet gelukkig mee." Villa gaat intern een onderzoek instellen om te achterhalen wie de blessure van Grealish gelekt heeft. Door de selectiespelers te weren van FPL wil de club voorkomen dat dergelijke situaties zich in de toekomst vaker voordoen. Fantasy Premier League wordt wereldwijd door zo'n zeven miljoen voetballiefhebbers gebruikt, onder wie spelers die op het hoogste niveau in Engeland acteren.

City think of the next game, not records - Guardiola
 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Aston Villa
 
Josep Guardiola
 
Jack Grealish

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties