BILD: Alaba heeft serieuze optie naast Real en krijgt gelijk aanbieding
Dinsdag, 23 februari 2021 om 17:54 • Rian Rosendaal

De strijd om de handtekening van David Alaba is in volle gang. Onder meer BILD brengt dinsdagmiddag namelijk naar buiten dat Paris Saint-Germain het gevecht aangaat met Real Madrid om de Oostenrijkse verdediger van Bayern München. Alaba maakte vorige week dinsdag wereldkundig dat hij er definitief voor heeft gekozen om de Champions League-winnaar van vorig jaar na dit seizoen transfervrij te willen verlaten.

BILD en Sky Deutschland melden dinsdag dat Alaba reeds een eerste gesprek heeft gehad met Nasser Al-Khelaifi, de voorzitter en eigenaar van PSG, om over een eventuele deal voor de 28-jarige verdediger te praten. Er zou zelfs al een eerste concrete aanbieding op tafel zijn gelegd. Al-Khelaifi wilde in het onderhoud met de Bayern-stopper weten hoe hij aankijkt tegen een eventuele verhuizing naar de Franse grootmacht. Vooralsnog lijkt Alaba een voorkeur te hebben voor een vervolg bij Real, al is er ondanks verhalen in de Spaanse media over een lucratief vierjarig contract nog geen akkoord bereikt met de Koninklijke.

Meer: Bayern München haalt na Upamecano ook nieuwe linksback binnen

Alaba hakt knoop door en vertrekt transfervrij bij Bayern München

De centrumverdediger is bezig aan zijn laatste maanden bij de Duitse grootmacht.Lees artikel

Naast Real en PSG is Alaba in de afgelopen weken ook genoemd als mogelijke zomeraanwinst van Manchester United, Manchester City en Barcelona. "Ik heb besloten om Bayern na dit seizoen te verlaten om iets nieuws te proberen", vertelde Alaba vorige week op een officieel persmoment. "Het was absoluut geen gemakkelijke beslissing. Ik heb dertien bij de club gelopen en heb veel aan Bayern München te danken." Bayern sorteerde alvast voor op het vertrek van de verdediger en nam Dayot Upamecano over van RB Leipzig. De Fransman wordt bij Bayern gezien als de toekomstige opvolger van Alaba.

Alaba is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een boegbeeld van het uiterst succesvolle Bayern. Na een verhuurperiode bij TSG Hoffenheim speelde hij zich vast in de basis in de hoofdmacht van de Duitse topclub, met inmiddels 416 duels in alle competities achter zijn naam. Naast tweemaal de Champions League, ook in 2013, veroverde Alaba in München onder meer negen Duitse landstitels en zes nationale bekers. Onlangs schreef de verdediger ook nog het WK voor clubteams op zijn naam. De centrumverdediger hervat het miljardenbal dinsdagavond met een uitwedstrijd tegen Lazio in de tweede ronde.

 
LaLiga
 
1. Bundesliga
 
Ligue 1
 
Bayern München
 
Real Madrid

Poll
Waar zie jij David Alaba volgend seizoen spelen?
Real Madrid
Paris Saint-Germain
Een andere club
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties