ED verwacht 'tumultueuze' zomer PSV: acht mogelijke transfers
Dinsdag, 6 april 2021 om 07:52 • Laatste update: 08:05

PSV staat een tumultueuze transferzomer te wachten, zo verwacht het Eindhovens Dagblad. Omdat Mohamed Ihattaren zijn contract niet verlengt komt zijn naam te staan op de transferlijst, terwijl het regionale dagblad rekening houdt met nog meer mogelijke transfers. Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Timo Baumgartl, Adrian Fein en Érick Gutiérrez worden genoemd als spelers die wellicht bezig zijn aan hun laatste maanden in het Philips Stadion.

Ihattaren beleeft een ongelukkig seizoen onder trainer Roger Schmidt en gaat volgens de krant 'normaal gesproken op de transferlijst' omdat hij zijn tot medio 2022 lopende contract niet heeft verlengd. Onder de Duitse trainer moet de middenvelder voorlopig genoegen nemen met een plek op de bank, tenzij hij op trainingen en in wedstrijden aantoont beter te zijn dan Mario Götze, Cody Gakpo, Donyell Malen en Eran Zahavi, zo klinkt het.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Meer: PSV dankt Gakpo en Malen en stoot AZ van de tweede plaats af | Schmidt laat verrassingen achterwege bij PSV in strijd om tweede plaats

Met een achterstand van elf punten op koploper Ajax en nog maar zes wedstrijden te gaan, richt PSV zich op de tweede plaats. De krant schrijft dat de groepsfase van de Champions League het doel is en dat er 'heel veel energie en verandering' nodig is om dat te bewerkstelligen. Afhankelijk van de winnaar van de Europa League stroomt PSV bij een tweede plaats in de Eredivisie in de tweede of derde voorronde van de Champions League in. Wanneer de Eindhovenaren in de tweede voorronde van het miljardenbal instromen, kan het team van Schmidt op 20 juli al aan de bak.

Als PSV daadwerkelijk op 20 juli al moet aantreden in de voorronde van de Champions League, dan is het de vraag over welke spelers Schmidt de beschikking heeft. Het EK is op 11 juli afgelopen, waardoor internationals kunnen ontbreken in de voorbereiding. Bovendien maken de eerder genoemde spelers mogelijk een transfer en is het afwachten wie technisch manager John de Jong aan de selectie weet toe te voegen. Als PSV instroomt in de derde voorronde, dan begint de kwalificatie pas op 3 augustus.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Donyell Malen
 
Denzel Dumfries
 
Pablo Paulino Rosario

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties