Jeugdspeler van Ajax verkiest PEC Zwolle boven Heerenveen en Vitesse
Dinsdag, 6 april 2021 om 13:29 • Mart Oude NijeweemeLaatste update: 14:24

Eja Dakriet maakt komende zomer de overstap van Ajax naar PEC Zwolle, zo maakt de Zwolse club dinsdag bekend via de officiële kanalen. De rechtervleugelverdediger, die in Zwolle een contract tekent tot de zomer van 2023, speelde bij Ajax in de Onder-18. Dakriet genoot belangstelling van verschillende clubs uit de Eredivisie, waaronder Vitesse, sc Heerenveen en Sparta Rotterdam, maar verbindt zijn toekomst dus aan PEC.

Dakriet genoot zijn volledige jeugdopleiding bij Ajax, waar hij in 2011 binnenkwam. De zeventienjarige verdediger doorliep verschillende jeugdelftallen, alvorens hij afgelopen zomer als speler van de Onder-17 deel uitmaakte van de Onder-19, dat de knockout-fase van de Youth League speelde in Nyon. Uiteindelijk zou Dakriet niet in actie komen tijdens het internationale bekertoernooi.

Deze voetbaljaargang gold Dakriet, totdat de competitie in oktober stil kwam te liggen, als vaste waarde bij de Onder-18. Hij kreeg van Ajax echter geen nieuw contract aangeboden, waardoor hij zijn heil vanaf komende zomer bij PEC zoekt. Dakriet laat daarmee clubs als Vitesse en Heerenveen links liggen, die eveneens interesse toonden in het jeugdproduct van Ajax.

 
Eredivisie
 
Ajax
 
PEC Zwolle
 
Vitesse
 
sc Heerenveen

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties