Jadon Sancho meldt zich tijdens City - Dortmund gefrustreerd op Twitter
Dinsdag, 6 april 2021 om 21:52 • Jeroen van PoppelLaatste update: 22:17

Jadon Sancho heeft op Twitter live gereageerd op gebeurtenissen tijdens de wedstrijd van zijn ploeg Borussia Dortmund op bezoek bij Manchester City. De 21-jarige aanvaller zit thuis vanwege een spierblessure en zag op televisie hoe de 1-1 van Dortmund in zijn ogen onterecht werd afgekeurd door scheidsrechter Ovidiu Hategan. "Deze scheidsrechter moet nagekeken worden", schrijft Sancho.

City is in de eerste helft op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Kevin De Bruyne. Dortmund dacht gelijk te maken via Jude Bellingham, die de bal afsnoepte bij City-doelman Ederson en zo kon doorlopen richting het doel. Ederson trapte daarbij tegen de onderkant van de voet van Bellingham aan, die simpelweg sneller bij de bal was. Toch vond Hategan het een overtreding van de middenvelder van Dortmund, tot ongenoegen dus van Sancho.

Ook de club zelf heeft inmiddels reageerd. "Niemals.", zo schrijft BVB op Twitter. De Duitse term laat zich vertalen naar het Engelse no way: een uitroep van ongeloof. In een andere tweet stuurt Dortmund alleen vijf vraagtekens achter elkaar de wereld in.

Youri Mulder spreekt in de studio van Ziggo Sport schande van het moment. "Het probleem zit hem in feit dat hij te vroeg fluit", aldus de oud-aanvaller. "Hij moet het eerst door laten gaan en dan kun je het moment daarna altijd nog beoordelen. Er is helemaal niks aan de hand. Laat het nou gewoon doorgaan! Het is ongelooflijk."

Hategan was eerder dit seizoen de scheidsrechter bij het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir, dat door de Roemeen werd gestaakt vanwege een vermeend racisme-incident.

 
Champions League
 
Borussia Dortmund
 
Jadon Sancho

>
UEFA Champions League
Manchester City
2
1
Borussia Dortmund
Dinsdag, 6 april 2021 om 21:00
Meer nieuws
   
21:11
21:11
Zaakwaarnemer en FC Den Bosch clashen: 'Niet normaal, echt kinderachtig'
1
   
21:00
21:00
In de wandelgangen: Eredivisie-uitblinker kan naar België, Spanje en Mexico
2
   
20:17
20:17
Oranje Leeuwinnen revancheren zich en halen fors uit tegen Australië
8
   
20:05
20:05
'Advocaat had gelijk dat ik fysiek tekortkom, nu ben ik dagelijks in de gym'
15
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: PSG - Bayern München
172
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties