'Tuchel houdt enorme schoonmaak bij Chelsea: negen spelers mogen weg'
Woensdag, 7 april 2021 om 18:55 • Jeroen van PoppelLaatste update: 19:10

Thomas Tuchel krijgt bij Chelsea de vrijheid om de spelersselectie naar eigen inzicht in te richten, zo meldt The Mirror. Volgens de Britse krant heeft de Duitse manager, die eind januari werd aangesteld als opvolger van Frank Lampard, negen spelers aangewezen die in de zomer weg mogen. Zo wil Chelsea financiële ruimte maken voor gerichte aankopen.

De opvallendste naam uit het lijstje met namen die weg mogen is wellicht Jorginho. Tuchel heeft laten blijken gecharmeerd te zijn van de 29-jarige middenvelder, die vrijwel alles speelt onder de Duitser. Jorginho heeft zelf echter aangegeven graag terug te willen naar Italië. Volgens The Mirror is het verder duidelijk dat Tuchel het niet ziet zitten in Tammy Abraham, die onder Lampard regelmatig tot de basisspelers behoorde. De 23-jarige centrumspits maakt een ongelukkig seizoen door en scoorde pas zes keer in de Premier League.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Ook doelman Kepa Arrizabalaga staat op de nominatie om te vertrekken. De duurste doelman aller tijden verloor al onder Lampard zijn basisplek aan Edouard Mendy en drukt met zijn salaris van 173.500 euro per week zwaar op de begroting. Een verhuurperiode lijkt de meest logische optie voor Kepa. Verder lijkt ook Antonio Rüdiger op weg naar de uitgang bij Chelsea. Het contract van de 28-jarige centrumverdediger loopt medio 2022 af en de Londenaren willen de Duitser niet transfervrij laten vertrekken. Komende zomer lijkt een logisch moment om afscheid te nemen. Ook Emerson Palmieri, die op de linksbackpositie Ben Chilwell en Marcos Alonso voor zich moet dulden, mag weg.

Dan zijn er nog vier verhuurde spelers in wie Tuchel geen toekomst lijkt te zien. Fikayo Tomori maakt een goede indruk bij AC Milan, dat van plan lijkt om de optie tot koop van 29 miljoen euro te lichten. Ross Barkley maakt verder een 'grillige indruk' op Tuchel bij Aston Villa, terwijl Ruben Loftus-Cheek bij Fulham weliswaar in de basis staat, maar niet direct voorkomt in de plannen van de manager. Michy Batshuayi, die uitgeleend is aan Crystal Palace, moet Chelsea komende zomer 'een behoorlijk bedrag' opleveren. Dat is de laatste kans daarop, omdat het contract van de Belgische spits volgend jaar zomer afloopt.

 
Chelsea
 
Jorginho

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties