Zaakwaarnemer Til schiet gerucht af: 'Guus speelt volgend jaar in Freiburg'
Donderdag, 8 april 2021 om 09:40 • Dominic MostertLaatste update: 11:09

Zaakwaarnemer Bert van Dun ontkent dat Guus Til met Arne Slot gesproken heeft over een overgang naar Feyenoord. Feyenoord Transfermarkt wist woensdagavond te melden dat Slot zou hebben gesproken met de middenvelder van Spartak Moskou, maar daar is volgens Van Dun geen sprake van. Til, die dit seizoen wordt verhuurd aan SC Freiburg, staat onder contract bij Spartak en de Russen willen een huursom zien van omgerekend 1,7 miljoen euro. Dat geld is bij Feyenoord niet beschikbaar, waardoor er van een tijdelijke overstap vooralsnog geen sprake is.

Het Algemeen Dagblad meldde woensdagavond dat de naam van Til was gevallen bij Feyenoord voor volgend seizoen. De middenvelder van Spartak wordt door de krant beschreven als ' ideale speler voor de positie achter de diepe spits' in de beoogde speelstijl van de nieuwe trainer Slot. De voormalig aanvoerder van AZ maakte in de zomer van 2019 de overstap van Alkmaar naar Moskou. Hij kostte zestien miljoen euro en werd daarmee de duurste clubaankoop aller tijden. Hij kon de hoge verwachtingen echter niet waarmaken. Til kwam in dienst van Spartak tot 24 competitieduels, waarin hij 2 keer scoorde en 3 assists gaf. Voorafgaand aan het huidige seizoen werd hij verhuurd aan Freiburg voor de duur van twee jaar.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Zaakwaarnemer Van Dun, die de belangen behartigt van Til, ontkent in gesprek met Voetbalzone dat zijn cliënt met Slot heeft gesproken over Feyenoord. "Daar is niets van waar. Anders was ik daar zeker van op de hoogte geweest", aldus Van Dun. "Guus speelt volgend jaar in Freiburg, tenzij Spartak hem terug wil." Het huurcontract loopt in principe dus nog meer dan een jaar door, maar ook in de Bundesliga komt Til weinig aan de bak. Hij speelde pas vijf competitiewedstrijden voor Freiburg; voor de interlandbreak had hij een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg (2-0), maar daarna bleef hij negentig minuten op de bank in de verloren uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach.

"Slot wil een ander type middenvelder dan Feyenoord nu heeft. Hij zoekt een Guus Til-achtige loper", zei Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam onlangs in de Dick voor Mekaar Podcast van Voetbal International. Slot werkte tussen 2017 en 2019 als assistent-trainer van AZ samen met Til. De middenvelder vertrok toen de trainer op eigen benen ging staan. Til, enkelvoudig international van Oranje, heeft een contract tot medio 2023 in Moskou. Namens AZ kwam hij tot 96 competitiewedstrijden en daarin was hij goed voor 28 treffers en 12 assists.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Spartak Moskou
 
Guus Til

Poll
Guus Til zou een uitstekende aanwinst zijn voor Feyenoord
Eens
Oneens
Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties