Toekomst Memphis Depay en Eric García in Barcelona plots ongewis
Donderdag, 8 april 2021 om 00:11 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 12:10

Het is allerminst een uitgemaakte zaak dat Eric García vanaf 1 juli bij Barcelona terugkeert óf dat Memphis Depay met bijna een jaar vertraging alsnog een contract ondertekent in het Camp Nou. Spaanse media schrijven dat Barcelona weliswaar nog interesse heeft in de respectievelijk verdediger van Manchester City en aanvaller van Olympique Lyon, maar dat de in het verleden geschetste contractvoorwaarden niet meer van toepassing zijn. De toekomst van García en Depay ligt alleen in Catalonië als men lagere voorwaarden op financieel gebied accepteert.

García en Barcelona kwamen ongeveer een jaar geleden tot een vergelijk over een contract dat zou ingaan als Manchester City een bod van los Azulgrana zou accepteren. Dat gebeurde echter niet in de zomerse transferperiode en ook niet in januari. De huidige verbintenis van de twintigjarige verdediger met de Engelsen loopt op 30 juni ten einde en dus hoeft Barcelona geen akkoord meer te bereiken. Volgens de laatste berichten van onder meer Marca en RAC1 heeft de Spaanse topclub de bedragen in de laagte gewijzigd en zou het zelfs om de helft van het voorstel van vorig jaar gaan.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

RAC1 meldt dat García de nieuwe voorwaarden in beraad heeft. De verdediger, die in 2017 van Barcelona naar Manchester ging, weigerde vorig jaar een nieuw contract met Manchester City te ondertekenen omdat hij per se wilde terugkeren naar Barcelona. Hij had geen oren naar het voorstel van the Citizens en was in afwachting van een akkoord tussen de clubs. Dat bleef echter uit en nu is het maar de vraag of García nog steeds de drang heeft om Barcelona ten koste van alles voorrang te verlenen, ook omdat hij officieel met elke geïnteresseerde club om de tafel mag.

Dat gaat ook op voor Depay, die in de slotfase van de zomerse transferperiode ogenschijnlijk dicht bij een transfer van Olympique Lyon naar Barcelona was. De overstap ging op het laatste moment niet door omdat de Spaanse topclub in dat geval door het door de organisatie van La Liga verplichte salarisplafond heen zou gaan. RAC1 stelt dat ook de Oranje-international vanwege de misgelopen inkomsten door de coronapandemie genoegen zal moeten nemen met de helft van de bedragen die vorig jaar nog door Barcelona werden genoemd. Depay wilde de voorbije maanden weinig kwijt over zijn toekomst: de aanvaller is volledig gefocust op de titelstrijd in Frankrijk.

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Manchester City
 
Olympique Lyon
 
Memphis Depay

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties