Club Brugge beëindigt op wrede wijze ongeslagen reeks van Charleroi
Zaterdag, 18 september 2021 om 22:44 • Daniel Cabot KerkdijkLaatste update: 22:47

Drie dagen na het verrassende gelijkspel tegen Paris Saint-Germain in de Champions League heeft Club Brugge een minimale overwinning in de Jupiler Pro League geboekt. Het team van Philippe Clement kwam zeer goed weg tegen Charleroi, dat tot zaterdag nog de enige ongeslagen ploeg in de competitie was en in de extra tijd een onverwachte tegentreffer om de oren kreeg: 0-1. Een onklopbare Simon Mignolet speelde een hoofdrol.

Charleroi was in de eerste 45 minuten de gevaarlijkste ploeg met enkele leuke kansen. Club Brugge had vaker de bal, maar werd zelden dreigend en had aan Mignolet te danken dat het niet op achterstand kwam. Dat was ook een compliment richting de thuisploeg, die amper iets weggaf zonder overdreven negatief te spelen. Clement had na de eerste helft voldoende gezien en haalde Faitout Maouassa naar de kant, ten faveure van Noa Lang.

Meer: Ruud Vormer is na lastige periode grote uitblinker bij winnend Club Brugge

De bezoekers begonnen echter niet goed aan de tweede helft en mochten Mignolet na een paar minuten al zeer dankbaar zijn. De doelman werkte een keiharde kopbal van Shamar Nicholson tegen de onderkant van de lat. Met een uitgestoken been voorkwam hij dat de aanstormende Adem Zorgane de rebound kon benutten. Naarmate de tweede helft vorderde ging de storm van Charleroi liggen, maar de Bruggelingen zaten niet goed in de wedstrijd en maakten zelfs een nog zwakkere indruk dan in de eerste helft.

Toch verscheen in de extra tijd de 0-1 op het scorebord. Ignace Van der Brempt schoof de bal voor het doel en daar was De Ketelaere om het vonnis van Charleroi te voltrekken. Een hard gelag voor Charleroi, dat een dergelijke einde niet verdiende na een uitstekende collectieve prestatie. Bas Dost bleef op de bank; Ruud Vormer ontbrak door blessureleed.

 
Pro League
 
Club Brugge
 
Bas Dost
 
Ruud Vormer
 
Simon Mignolet

>
First Division A
Charleroi
0
1
Club Brugge
Zaterdag, 18 september 2021 om 20:45
Meer nieuws
   
08:16
08:16
Van der Vaart geniet van invalbeurt bij Ajax: 'Komt er toch teleurgesteld in'
42
   
07:53
07:53
Ajax wacht onvermijdelijke boete van de UEFA na memorabele avond
15
   
07:30
07:30
'Ajax - Dortmund krijgt een plaats in het museum van schone kunsten'
30
   
07:02
07:02
Voetbalwereld geeft gehoor aan verzoek Jurriën Timber: 'Niet normaal!'
0
   
06:40
06:40
Ajax en loyale Edson Álvarez in gesprek over contractverlenging
24
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties