Roger Schmidt geeft toelichting op verrassende opstelling van PSV
Zondag, 19 september 2021 om 14:10 • Dominic MostertLaatste update: 14:22

Roger Schmidt heeft toelichting gegeven over zijn opstelling tegen Feyenoord. De trainer van PSV heeft ervoor gekozen om Bruma op te stellen in plaats van Noni Madueke, terwijl Marco van Ginkel plaatsmaakt voor Davy Pröpper. Verder kampt rechtsback Phillipp Mwene met fysieke klachten, waardoor Jordan Teze aan de rechterkant van de verdediging staat. De topper begint zondagmiddag om 14.30 uur.

"Eén wijziging is makkelijk: Mwene heeft wat klachten. Het is niets ernstigs, maar hij kan vandaag niet spelen", beaamt Schmidt in gesprek met ESPN. "Jordan Teze doet het heel goed, dus het was duidelijk dat hij zou spelen. Davy Pröpper is terug (van een blessure, red.) en Marco heeft de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Na zijn lange blessure is het goed om hem wat rust te geven. Noni heeft ook bijna alles gespeeld. Voor een jonge speler, die niet gewend is aan dit programma, is het soms ook goed om vanaf de bank te komen. Bruma heeft goed gepresteerd de afgelopen weken, dus hij verdient het om vanaf het begin te spelen."

Het is volgens Schmidt geen uitgemaakte zaak dat hij na pakweg 55 minuten spelers als Van Ginkel en Madueke zal laten invallen. "Nee, het ligt altijd aan de wedstrijd, de tussenstand en mijn gevoel over bepaalde spelers. Je moet dus altijd wachten op het wedstrijdbeeld en dan moet je beslissingen nemen, maar het is duidelijk dat we goede opties op de bank hebben. Daarmee kunnen we invloed uitoefenen op de wedstrijd en dat is belangrijk, zeker in zulke moeilijke wedstrijden." Madueke accepteerde het besluit van Schmidt volledig, aldus de trainer. "Het is een heel positieve jongen en een teamspeler. Hij weet dat hij niet altijd negentig minuten kan spelen, dus het was geen groot probleem."

Opstelling PSV: Drommel; Teze, Ramalho, Obispo, Max; Pröpper, Boscagli; Bruma, Götze, Gakpo; Zahavi

 
Eredivisie
 
PSV
 
Chukwunonso Madueke

>
Eredivisie
PSV
0
4
Feyenoord
Zondag, 19 september 2021 om 14:30
Meer nieuws
   
08:16
08:16
Van der Vaart geniet van invalbeurt bij Ajax: 'Komt er toch teleurgesteld in'
42
   
07:53
07:53
Ajax wacht onvermijdelijke boete van de UEFA na memorabele avond
14
   
07:30
07:30
'Ajax - Dortmund krijgt een plaats in het museum van schone kunsten'
27
   
07:02
07:02
Voetbalwereld geeft gehoor aan verzoek Jurriën Timber: 'Niet normaal!'
0
   
06:40
06:40
Ajax en loyale Edson Álvarez in gesprek over contractverlenging
24
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties