Kenneth Perez maakt Roger Schmidt af; Cody Gakpo verdedigt trainer
Zondag, 19 september 2021 om 16:59 • Dominic MostertLaatste update: 17:12

Kenneth Perez zou het verstandig vinden als Roger Schmidt zijn wisselbeleid kritisch onder de loep neemt. De trainer van PSV wekte tegen Feyenoord onbegrip bij de eigen aanhang, door aanvoerder Cody Gakpo na een uur te wisselen bij een 0-1 achterstand. Ook zijn andere wissels in de topper konden Perez niet bekoren. Uiteindelijk verloor PSV met liefst 0-4 voor eigen publiek.

"Ik neem aan dat Schmidt nu wel stopt met die onzin, met dat wisselen", stelt Perez in de nabeschouwing op ESPN. Schmidt kiest er geregeld voor om basisklanten vroeg in de tweede helft naar de kant te halen. Hij hoopt ze daarmee fit te houden, maar Perez ziet dat het gewenste effect uitblijft. "Hij mag wisselen zoals hij wil, maar normaal wissel je omdat je spelers fit wilt houden voor heel veel wedstrijden. Ik heb zó'n vermoeid PSV gezien vandaag, dat is heel bijzonder."

Meer: Van Gangelen en Been zijn het eens: ‘Ik zie daar helemaal niets in’ | PSV voorkomt schade met snelle comeback in absolute slotfase

Het artikel gaat verder onder de video
Schmidt over kritiek wisselbeleid: 'Altijd dezelfde spelers opstellen kan niet!'
Meer videos

Aan het begin van de tweede helft greep Schmidt al in met een drievoudige wissel, iets wat zelden is vertoond in de pauze van een wedstrijd. Hij koos ervoor om Mario Götze, Davy Pröpper en Eran Zahavi te vervangen door Ryan Thomas, Ritsu Doan en Yorbe Vertessen. Daarna volgden wissels voor Gakpo en achttien minuten voor tijd werd Bruma vervangen door Noni Madueke, die verrassenderwijs op de bank begon. De analist noemt het wisselbeleid van Schmidt 'de grootste onzin'.

"Het is totaal geen fris elftal, dat is één ding. Wat het met spelers doet om constant gewisseld te worden, het mentale gedeelte, is een ander ding", werpt Perez op. "Het is heel vervelend om elke keer zoveel wisselingen te hebben en te weten dat je binnen 55 minuten iets geweldigs moet doen omdat je anders wordt gewisseld. De frisheid heeft hij niet bereikt. De kwaliteit wil je op het veld hebben staan, maar dat ging in de rust al achteruit; daarna ging Gakpo er nog uit en bleef Bruma staan. Dan speel je met een voorhoede van Doan, Vertessen, Bruma en daarachter Thomas."

In een interview met ESPN reageert Gakpo op zijn veelbesproken wissel. Het publiek floot Schmidt uit, maar zelf accepteert de aanvaller de keuze van de trainer. "We stonden achter en de trainer wilde wat forceren. Hij wilde wat frisheid erin brengen. Dat moet je dan gewoon accepteren. De trainer denkt dat hij op deze manier de wedstrijd kan omdraaien. Ik snap de wissel, want hij denkt natuurlijk: hij heeft donderdag al gespeeld en er komen nog veel wedstrijden aan. Zo wisselt hij dan. Ik heb er niet echt discussies met hem over, nee."

 
Eredivisie
 
PSV
 
Cody Gakpo
 
Roger Schmidt

>
Eredivisie
PSV
0
4
Feyenoord
Zondag, 19 september 2021 om 14:30
Meer nieuws
   
09:35
09:35
CL-miljoenen stromen binnen bij Ajax; enorme premie lonkt
13
   
09:11
09:11
Valentijn Driessen is definitief overstag: lofzang voor Erik ten Hag
53
   
08:54
08:54
Europa smult van Ajax: 'Dortmund werd belachelijk gemaakt'
35
   
08:16
08:16
Van der Vaart geniet van invalbeurt bij Ajax: 'Komt er toch teleurgesteld in'
48
   
07:53
07:53
Ajax wacht onvermijdelijke boete van de UEFA na memorabele avond
39
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties