José Mourinho lijdt eerste nederlaag als trainer van AS Roma
Zondag, 19 september 2021 om 20:05 • Yanick Vos

José Mourinho heeft zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van AS Roma geleden. Op bezoek bij Hellas Verona gingen de Romeinen met 3-2 onderuit. Het zijn de eerste drie punten van dit seizoen voor Hellas Verona, dat onlangs al afscheid nam van trainer Eusebio Di Francesco. Met de nieuwe trainer Igor Tudo voor de groep is de eerste zege een feit.

AS Roma mocht na 35 minuten spelen voor het eerst juichen. Rick Karsdorp stond met een goede voorzet vanaf de rechterflank aan de basis van het openingsdoelpunt. De Nederlandse back gaf voor op Lorenzo Pellegrini, die voor een juweel van een goal tekende. De middenvelder scoorde met een bekeken schot achter zijn standbeen langs. Het antwoord van Hellas Verona kwam drie minuten na rust. AS Roma-verdediger Gianluca Mancini werkte zijn bal haast in zijn eigen doel. Doelman Rui Patrício wist de gelijkmaker ternauwernood te voorkomen, maar vanuit de rebound was het alsnog raak via Antonin Barak.

Het artikel gaat verder onder de video
Weer ongeregeldheden in Ligue 1: supporters van Lens vallen Lille-fans aan
Meer videos

De bezoekers uit Rome werden achteruitgedrongen door de ploeg van trainer Tudor. Dat leidde enkele minuten na de gelijkmaker voor de 2-1 van Gianluca Caprari. De Italiaan drong het strafschopgebied binnen en scoorde in de verre hoek. Terwijl Hellas Verona nog aan het nagenieten was van het doelpunt van Caprari, zocht Roma direct de aanval en kwam het al op gelijke hoogte. Een voorzet van Pellegrini vanaf links werd op ongelukkige wijze in het eigen doel gewerkt door Ivan Ilic.

Het mooiste doelpunt van de avond moest toen nog gemaakt worden. Met nog een halfuur op de klok kreeg Davide Faraoni de bal aangespeeld door Giovanni Simeone. Eerstgenoemde controleerde de bal en haalde uit vanuit de lucht. De aanvoerder van Hellas Verona scoorde via de onderkant van de lat: 3-2. In het restant van de wedstrijd maakte Roma jacht op de gelijkmaker, maar zover kwam het niet.

 
Serie A
 
AS Roma
 
Hellas Verona
 
Rick Karsdorp
 
Lorenzo Pellegrini

>
Serie A
Hellas Verona
3
2
AS Roma
Zondag, 19 september 2021 om 18:00
Meer nieuws
   
08:16
08:16
Van der Vaart geniet van invalbeurt bij Ajax: 'Komt er toch teleurgesteld in'
43
   
07:53
07:53
Ajax wacht onvermijdelijke boete van de UEFA na memorabele avond
19
   
07:30
07:30
'Ajax - Dortmund krijgt een plaats in het museum van schone kunsten'
32
   
07:02
07:02
Voetbalwereld geeft gehoor aan verzoek Jurriën Timber: 'Niet normaal!'
0
   
06:40
06:40
Ajax en loyale Edson Álvarez in gesprek over contractverlenging
26
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties