Thibaut Courtois haalt hard uit naar UEFA na verloren 'money game'
Maandag, 11 oktober 2021 om 11:48 • Yanick VosLaatste update: 12:08

Thibaut Courtois heeft zich wederom kritisch uitgelaten over de UEFA. Na de 2-1 nederlaag tegen Italië in de troostfinale van de Nations League ging de keeper van België uitgebreid in op het drukke speelschema. Hij noemde het duel om de derde plaats onder meer een 'money game'. Nadat de Rode Duivels donderdag de halve finale van de Nations League verloren van Frankrijk (2-3), benadrukte Courtois in de media al dat hij het onnodig vond om de troostfinale te spelen.

In gesprek met Sky Sports gaf Courtois zondag aan dat de UEFA geen oog heeft voor de spelers. "In juni moeten we opnieuw vier keer aan de bak in de Nations League. Waarom? In november moeten we een WK spelen. Na een zwaar seizoen moeten we vier keer spelen in juni, daarna volgen drie weken vakantie. Dat is niet genoeg voor spelers om op het hoogste niveau te blijven presteren." Courtois maakt zich zorgen over spelers die door het intensieve schema te maken kunnen krijgen met blessures.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Na de verliespartij tegen de Italianen, bekende Courtois nogmaals geen voorstander te zijn van de wedstrijd om de derde plaats van de Nations League. "Dit was gewoon een money game. We moeten daar eerlijk over zijn. Voor de UEFA betekent het extra geld en is het een extra wedstrijd op tv. Voor ons is het een goede partij omdat het tegen Italië is en andersom geldt hetzelfde. Maar kijk hoe erg beide teams veranderd waren. Als dit een finale was, stonden er andere spelers aan de aftrap."

Courtois roept zowel de UEFA als de FIFA op om na te denken over het drukke wedstrijdschema. "Als we blijven zwijgen, dan verandert er niets", stelt de 29-jarige keeper van Real Madrid. "In Europa hebben ze nu ook de Conference League. Het is altijd hetzelfde. Ze kunnen dan boos zijn op clubs die een Super League willen vormen, maar zelf geven ze niks om spelers. Alleen hun geld telt. Dat is echt triest. En dan willen ze ook nog eens om het jaar een EK of een WK organiseren. Wanneer mogen we eens rusten? Uiteindelijk raken alle topspelers geblesseerd en dan sta je daar. Wij zijn geen robots!"

 
UEFA Nations League
 
België
 
Thibaut Courtois

>
UEFA Nations League
Italië
2
1
België
Zondag, 10 oktober 2021 om 15:00
Meer nieuws
   
21:57
21:57
Marokko kwartfinalist dankzij weergaloze vrije trap Achraf Hakimi
10
   
21:55
21:55
ADO Den Haag wint in Rotterdam en wipt over Jong Ajax heen
0
   
21:15
21:15
Clubs plannen spoedoverleg naar aanleiding van 'teleurstellende woorden' Rutte
19
   
21:13
21:13
Ajax bezorgt verraste Van der Sar en Overmars 'hele speciale middag'
8
   
20:53
20:53
Julian Álvarez tekent bij Manchester City maar meldt zich pas in juli
37
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties