Roger Schmidt 'wunsch-kandidat' om in de Bundesliga aan de slag te gaan
Zondag, 5 december 2021 om 20:45 • Laatste update: 21:38

Roger Schmidt is op de radar verschenen bij RB Leipzig. De oefenmeester van PSV is volgens Kicker de wunsch-kandidat om Jesse Marsch op te volgen. Laatstgenoemde werd eerder vandaag op straat gezet door de leiding van de Bundesliga-club vanwege teleurstellende resultaten. Leipzig bezet een teleurstellende elfde plek in de Bundesliga. Het is niet voor het eerst dat Schmidt wordt gelinkt aan een terugkeer naar zijn vaderland. Eerder viel zijn nam al bij Hertha BSC en Eintracht Frankfurt.

Volgens bovengenoemde Duitse krant is Schmidt de favoriete kandidaat om de zondag ontslagen Marsch op te volgen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Schmidt bekend is met het Red Bull-concern. De trainer van PSV werkte tussen 2012 en 2014 in Oostenrijk bij Red Bull Salzburg, dat als zusterbedrijf geldt van Leipzig. Schmidt heeft momenteel nog een contract tot het einde van het seizoen bij PSV, maar het is maar zeer de vraag of dat verlengd gaat worden. Beide partijen zijn nog niet tot een akkoord gekomen over een langere samenwerking.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Rik Elfrink, PSV-watcher namens het Eindhovens Dagblad, schrijft op basis van geluiden rond de club dat een vertrek van Schmidt 'op dit moment geen issue is voor hem en PSV'. Mocht Leipzig daadwerkelijk van plan zijn om zich te melden voor Schmidt, dan zullen de Duitsers met een transfersom op de proppen moeten komen. De trainer van PSV heeft geen clausule in zijn aflopende contract, waardoor de Eindhovenaren een transfersom kunnen vragen. "PSV is op dit moment bezig met de Europa League-wedstrijd tegen Real Sociedad en probeert daar een goede prestatie te leveren", citeert Elfrink uit de mond van enkele betrokkenen rond de club.

Bij Leipzig wordt assistent-coach Achim Beierlorzer voorlopig naar voren geschoven als tijdelijke vervanger van Marsch. De 54-jarige interim-trainer neemt vermoedelijk het restant van de eerste seizoenshelft de honneurs waar, te beginnen met het Champions League-duel met Manchester City dinsdag. Met ingang van het nieuwe kalenderjaar moet er een nieuwe trainer op de bank zitten. "We gaan er vanuit dat we rond 19 december de nieuwe hoofdtrainer van RB Leipzig kunnen presenteren voor de tweede seizoenshelft", benadrukte sportief directeur Oliver Mintzlaff zondag bij Sport1.

Naast Leipzig zouden ook Hertha BSC en Eintracht Frankfurt hengelen naar de diensten van Schmidt, zo schreef BILD eerder. PSV heeft al voorzichtig gezegd graag langer met de Duitser door te willen, maar de trainer aarzelt. Schmidt, die met zijn club momenteel op een tweede plaats staat in de Eredivisie achter koploper Ajax, is naar verluidt op de hoogte van de interesse uit zijn thuisland. Tussen 2014 en 2017 was de oefenmeester al werkzaam bij Bayer Leverkusen. Ook werkte hij in Duitsland onder meer voor SC Paderborn (2011/12) en Preussen Münster (2007 tot 2010).

 
RB Leipzig
 
PSV
 
Roger Schmidt

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties