Zoon van Van Bommel pijnigt NAC met eerste goal; Heracles blijft overtuigen

MVV Maastricht - NAC Breda 3-1
MVV kende een droomstart tegen NAC Breda. Na negen minuten stuurde Sven Blummel ploeggenoot Koen Kostons diep, waarna de 22-jarige Belg de bal succesvol over de uitkomende Roy Kortsmit wipte. Op diezelfde Kostons werd twee minuten later een overtreding begaan, met een strafschop voor de Maastrichtenaren tot gevolg. Die werd benut door Mart Remans: 2-0. In de fase daarna kreeg NAC een aantal goede kansen, maar Jesaja Herrmann en Boris van Schuppen wisten niet te scoren. Dat deed MVV halverwege de tweede helft wel, toen Ruben van Bommel de bal langs Kortsmit wist te schuiven en zo zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte. Via Jort van der Sande kwamen de Bredanaars in de 71e minuut nog wel op 3-1, maar daar bleef het bij.

Jong FC Utrecht - Heracles Almelo 0-3
Heracles was op bezoek in Stadion Galgenwaard snel klaar met de Utrechtse beloften. In de negende minuut knalde Nikolai Laursen de bal achter Fabian de Keijzer uit een heerlijke voorzet van Emil Hansson: 0-1. De ex-Feyenoorder bereidde na een half uur ook de 0-2 voor, ditmaal door over links door te breken en klaar te leggen voor Samuel Armenteros. Vier minuten na rust counterde Heracles naar 0-3. Laursen stond met een hard schot in de korte kruising aan het eind van die aanval. Niet veel later zag Armenteros nog een fraaie stift afgekeurd worden vanwege buitenspel. De zege van Heracles kwam geen moment in gevaar.

Jong PSV - FC Dordrecht 1-0
De eerste helft in Eindhoven was redelijk in evenwicht, al kreeg Jong PSV tien minuten voor rust de grootste kans op de 1-0. Het afstandsschot van Jeremy Antonisse vloog echter via Dordrecht-verdediger Anouar El Azzouzi over het doel. Ondanks de zes minuten aan blessuretijd, mede door de drinkpauze, bleef het doelpuntloos halverwege. Na 65 minuten spelen brak Jason van Duiven al koppend de ban voor de thuisspelende ploeg: 1-0. Voor de pas zeventienjarige aanvaller zijn tweede doelpunt voor de Eindhovenaren in zijn tweede duel in de Keuken Kampioen Divisie. Dordrecht ging met enkele wissels in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er uiteindelijk niet meer voor De Schapenkoppen.