Laatste discussies op het voetbalnieuws
 
18 april om 23:00
Eerste goal was zeker buitenspel, maar buiten dat speelde Benfica een zeer zwakke wedstrijd.
 
18 april om 22:59
Wat een schande en wat gênant eigenlijk ook dat er geen VAR aanwezig is bij zo'n belangrijke wedstrijd
 
18 april om 22:46
Het laatste wat Ajax moet doen is eigenwijze clubs met hun kunstgras en hun eigenwijze gedrag te belonen. Laat ze het lekker zelf maar regelen wat niet meer dan terecht is.
 
18 april om 22:38
Kansloos. Producent Ten Cate (Heracles) zal nooit akkoord gaan. En de clubs zijn akkoord gegaan met Hoogma en Smit in de KNVB - dus de bond doet ook helemaal niks.
 
18 april om 22:33
Dit soort uitspraken zijn exact waar ik me enorm aan stoor tijdens discussies over Corporate Social Responsability. Dat (beursgenoteerde) ondernemingen meer verantwoordelijkheden hebben dan het creëren van waarde voor haar aandeelhouders lijkt me evident, maar de argumenten die in deze discussies worden aangedragen zijn soms lachwekkend. Neem nou dit argument. De gehele organisatie van Ajax heeft zich jarenlang uit de naad gewerkt voor deze successen en het lijkt waarschijnlijk dat men zal moeten investeren in de eigen selectie om door te groeien. Nu moet men ook nog eens verantwoordelijkheid gaan dragen voor het gedrag van andere clubs? Kom nou. Dan is het SP-gehalte in de discussie wel erg hoog. Ajax zou hooguit op financieel vlak een bemiddelende rol kunnen spelen, maar de desbetreffende clubs zijn toch echt zelf verantwoordelijk voor hun velden. Wat je bijvoorbeeld wel zou kunnen doen is om een gedeelte van het prijsgeld in een fonds te stoppen waar die club geld uit kunnen lenen om hun 'echte' gras aan te leggen. Uiteindelijk krijg je dat geld weer terug (plus eventuele rente) en help je de Eredivisie. Maar laten we nou alsjeblieft niet de verantwoordelijkheid van een (beursgenoteerde) onderneming veel te breed trekken. Laten we realistisch blijven en ons niet verleiden tot SP-gedrag.
 
18 april om 22:28
Het argument dat het in landsbelang is, geldt dat voor een andere verdeling? Want het is wel landsbelang dat we van dat kunstgras af komen natuurlijk. Wellicht eenmalig voor de grote investering? Dan natuurlijk wel gelabeld voor dat doel. Maar - wie helpt me even - was er niet een aanbod hiervoor, dat niet werd aangenomen omdat het niet unaniem was. Omdat twee clubs kunstgras willen houden. Als dat zo is, helpen we de clubs die wel willen toch wel financieel. Iedereen heeft hier baat bij. En die andere clubs kun je vast uiteindelijk dwingen.
 
18 april om 22:28
Wat willen ze nu? Een eerlijkere verdeling van de televisiegelden of dat Ajax zijn deel stopt in een potje om kunstgras uit de Eredivisie te verbannen (iets waar al eerder afspraken over gemaakt zijn, waar een aantal clubs het niet mee eens was). Je kan het geld maar 1x uitgeven. Of wordt verwacht dat Ajax omdat ze 1x een goed CL-jaar spelen en toptransfers maken voor altijd van hun televisiegelden afzien?

Opvallend dat in andere topics dit als incident gezien wordt en Ajacieden niet zo'n grote mond moeten hebben omdat Ajax toevallig ook eens in 14 jaar in de CL overwinterd. Aan de andere kant moet aan dit incident wel een structureel gevolg worden gegeven.
 
18 april om 22:26
Mijn mening ik zou zeggen ja. Wat zou dit kosten voor 6 clubs echt gras aanleggen 3 miljoen??? Ben je van het gezeik kunstgras af
 
18 april om 22:24
Ik blijf het onzin vinden dat Ajax moet betalen voor een normaal grasveld in Zwolle of Almelo omdat ze veel geld hebben, maar als ik eerlijk ben zou ik dolgraag een paar miljoen van de Eredivisie gelden uitgeven aan wat normale velden. Alleen waar stopt het dan? Wie betaald het onderhoud, want dan schreeuwen ze ook dat ze het niet kunnen betalen.
Nu gaat iedereen ook komen van oe Eredivisie helpt jullie, nu jullie Eredivisie helppen..nogmaals heb er geen probleem mee dit een keer te doen, maar je zet een heel erg foute basis als dit is hoe je het gaat beredeneren. Misschien dat Ronald en Kenneth hun salaris kunnen delen met analisten op regio televisie of zo. Nogmaals ik vind het een idee waar de Eredivisie beter van word, maar dit is niet voor de Eredivisie, dit is omdat die clubs zelf te betoeterd zijn om er voor te betalen.
 
18 april om 22:20
Ja, dat zou wel sympathiek zijn, maar natuurlijk niet de taak van Ajax. Ik geloof ook niet dat ze dat zomaar doen. Misschien kan het verpakt worden als een tegemoetkoming richting de andere clubs ivm de verschuivingen. Dan wint Ajax wat credits terug bij de andere clubs en de eredivisie wordt er zeker leuker van.
 
18 april om 22:20
Ja daaaag kan je gewoon een goede speler van kopen van die 9 miljoen
 
18 april om 22:20
Dus zodra jij het door eigen inzet, hard werken en slim beleid beter doen dan de rest moet je de beloning daarvoor maar afstaan! Het moet niet gekken worden!
 
18 april om 22:19
Altijd makkelijk roepen zoiets. Even vragen aan deze twee heren of ze hun salaris in willen leveren als analist. Missschien kunnen ze al het salaris aan een goed doel geven?
 
18 april om 22:18
Dus als je presteert in Europa moet je dus eigenlijk jezelf benadelen.
 
18 april om 22:11
Ik kan het mij niet voorstellen dat Ajax nog punten gaan verspelen in de resterende wedstrijden dus ik verwacht dat ze helaas kampioen worden.
 
18 april om 22:00
Eindelijk iemand die het durft te zeggen. Dit is gewoon helemaal waar! Ik weet nu al dat mensen gaan reageren met 'feyenoord heeft geen punten gepakt' of ' belang van nederlands voetbal' of iemand met een nutteloze reactie waardoor alle ajacieden een duimpje omhoog gaan geven. Allemaal onzin. Wat Ajax presteert is gewoon geweldig, maar we moeten niet alles overhoop gooien voor 1 team. Als Ajax zich wil weten met de top van Europa moet je gewoon makkelijk 3 wedstrijden per week kunnen spelen.
 
18 april om 21:55
Perez heeft gelijk, het draait nu echt teveel om Ajax in dit verhaal. Nooit eerder is dit gebeurt en na Zwolle moet nu zelfs de hele competitie een ronde opgeschoven worden met alle stewards, politie inzet, eventuele andere events in de gemeente etc. wat extra kosten en planning met zich mee brengt. Als je dan ook nog bedenkt dat Twente vraagt of een wedstrijd op dezelfde dag in een ander stadion plaats kan vinden dan is de wereld ineens te klein...
 
18 april om 21:39
Ik zie nu dat Liverpool zondag 5 mei tegen Newcastle speelt en dinsdag 7 mei tegen Barcelona. Het mag blijkbaar dus wel? Waarom kan Ajax dan niet gewoon op zondag 28 april tegen De Graafschap voetballen? Ik vraag mij nog steeds af of de regel nu strikt 48 uur is of dat er daadwerkelijk twee kalenderdagen tussen moeten zitten. Kan iemand met gedegen bronvermelding dit verduidelijken?
 
18 april om 21:25
Dortmund heeft al 10x aangegeven dat Sancho deze zomer niet te koop is...
 
18 april om 21:24
In 2014 is de wedstrijd psv feyenoord ook verzet om deze reden. Psv moest op vrijdag het restant van de gestaakte europa league wedstrijd uitspelen en mocht zodoende niet tegen feyenoord voetballen. Alleen ajax verzetten is in de laatste 2 ronde niet mogelijk vanwege competitie vervalsing. Dus enige optie. Ook ajax op woensdag laten spelen tegen spurs zal ook niet gaan. Zitten ook regels aan verbonden. Dat ze net zo veel wedstrijden spelen op dinsdag en op woensdag. Heel vervelend allemaal maar niks aan te doen.
 
18 april om 21:15
Ajax is niet de enige club maar op dit moment wel de belangrijkste. Wat hun presteren is zo fantastisch voor het Nederlands voetbal en gebeurt maar eens in de tig jaar. Voor zo een wonder mogen de overige clubs wel meewerken i,p.v. dat kansloze gejank.
Ze moeten niet vergeten dat het door het amateuristisch en ambitieloze beleid van hun kant te danken is dat het Nederlands voetbal zover is weggegleden.
Als er dan eens Europees succes is voor een Nederlandse club dan moeten we dat koesteren en alle medewerking verlenen om het die club zo optimaal mogelijk te maken.

Ik heb zelf verder niets met Ajax maar ik heb zo het idee dat je niemand had gehoord als het bijvoorbeeld PSV was geweest die in de positie van Ajax had gezeten
 
18 april om 21:15
Ik vraag me toch ook af hoe Peter Bosz nu naar dit Ajax kijkt. Ik wil niet zeggen dat zijn EL-finale uit de boeken is, zeker niet, maar hij is wel overtroffen.zou hij spijt hebben?
 
18 april om 21:13
Ben PSV-er en zou pas boos zijn als de Knvb de wedstrijden niet zou verplaatsen. Ik gun Ajax als halve finalist alles om de finale te halen.
 
18 april om 21:04
Ik ben benieuwd hoe ten hag het volgend jaar zonder schreuder gaat doen. Volgens mij komt veel van de tactiek bij schreuder vandaan. Tegen juventus was schreuder ook continu bij ten hag in het oor aan het 'instrueren'
 
18 april om 21:03
Wat ik ook een beetje mis in dit verhaal is de rol van de Uefa. Met een beetje flexibiliteit hadden zij toch wel die halve finale op een woensdag kunnen inplannen? Wellicht een beetje onorthodox, omdat zo'n schema doorgaans door loting bepaald wordt, maar heeft de Uefa niet ook de morele verplichting om mee te denken met een competitie van een bij hen aangesloten bond? De optie Tottenham - Ajax op woensdag was sowieso al een mogelijkheid, het is louter dat de balletjes bij de loting anders bepaalden Waarom kan zoiets met terugwerkende kracht niet gewijzigd worden, als blijkt dat dat iedereen beter uit zou komen?
 
18 april om 21:03
Tevens... zal Sjaak zwart leuk vinden dat de laatste wedstrijd de graafschap- Ajax is.
 
18 april om 20:59
Al eerder gezegd. Prima van de KNVB. Maar doe het in het vervolg voor alle Nederlandse clubs in Europa om dit gezijk niet elke keer te krijgen en te zorgen dat er meer punten gehaald worden voor nederland in plaats van het opeens nu dit seizoen gaan doen. 2005 kwam psv tot de halve finale CL en AZ halve finale uefa cup en toen werd er noppes gedaan.
 
18 april om 20:58
Ik ben van mening dat de eredivisie moet inkrimpen naar 16 en misschien 14 clubs. Niemand zit de wachten op potjes tegen Emmen, Excelsior, Graafschap enz dit zijn allemaal grijze muizen daarnaast spelen ze op die plastic velden. Verder die vervelende winterstop afschaffen en je hebt volop speeldagen zodat er ook rekening gehouden kan worden met de clubs die Europees spelen. En maak 2 1e divisie afdelingen waar de bovenste 4 van elke divisie een nacompetitie spelen voor 1 plaats in de eredivisie en uit de eredivisie 1 degradant. Hierdoor zal de eredivisie kwalitatief ook voor uit gaan op de lange termijn alleen maar beter.
 
18 april om 20:55
Die ene Nederlandse club pompt wel genoeg geld in de competitie.
 
18 april om 20:54
Ik vind het echt ongelooflijk dat er nog zoveel mensen zijn die nog niet gelezen hebben waarom er verplaatst moet worden.
Het is al zeker 100 keer voorbij gekomen en nog denken mensen dat de Knvb dit voor ajax over heeft.
Mensen lees je eens in voordat je onzin verkondigd.