Laatste discussies op het voetbalnieuws
 
23 februari om 12:11
Als een hij voor Nederland had gekozen en goed voetbalde voor de Nederlandse elftal was hij een goeie Hollander, Maar 1 slechte wedstrijd of een belangrijke kans missen,. Dan is hij een k.u.t Marrokaan. Seedorf was een goeie Hollander totdat hij een belangrijke penalty miste, daarna was hij public enemy number 1. Heb het geeneens over de racistische woorden die er werd gebruikt . Deze generatie is daar klaar mee denk ik
 
23 februari om 11:56
Los van alle andere factoren die je kan aanhalen, maar je moet het als club, voetballer en fan niet eens *willen*, dat kunstgras.
 
23 februari om 11:47
Aan alle mensen die het hebben over “iets terugdoen voor wat je gekregen hebt” en uitspraken in die categorie, een oefening in zelfreflectie: wat doe jij precies terug met de kansen die je hier gekregen hebt? Of heeft iemand met een andere achtergrond een grotere verantwoordelijkheid om iets ‘terug te doen’? & Zo ja, waarom?
 
23 februari om 11:18
De Jong probeert een veer in zijn eigen kont te steken. 'Kijk mij eens over waarden en normen beschikken.' Ik heb er altijd zo'n hekel aan als mensen te koop lopen over 'morele' dingen die ze doen. Dat kan nooit zuiver zijn.
 
23 februari om 11:08
Mbappe in 2021 relatief goedkoop oppikken als opvolger van Messi en dan rond Dembouz en Mbappe het elftal bouwen.. Wat een droom zou dat zijn
 
23 februari om 11:06
Sfeer is iets aparts.

Wat is er nou gebeurd? Na Heracles was Ajax dood en begraven. Een goede, maar onfortuinblijke pot tegen Real en een simpele zege tegen een kwalteitsloos Nac, maar bovenal 2x puntenverlies van PSV en er hangt weer een top sfeer.
 
23 februari om 11:02
Ik hoop dat hij aankomend seizoen voor het geld gaat. Ik blijf het een hele slechte trainer vinden. Voetbal technisch is deze man zo zwak. Hij verbloemt het met zijn mooie praatjes.
 
23 februari om 10:58
Veelste veel gepraat over Lozano. In mijn ogen gewoon zwaar onderschat. Hij heeft wat leuks laten zien 'n tijdje bij PSV, was tegen Duitsland op het wk "het mannetje" en daarna?? PSV heeft spitsen gehad die in deze tijd vele malen beter waren en duurder zouden zijn. Clubs als o.a. Leverkusen, Girona, Atalanta zijn het niveau clubs waar hij het moet zoeken.
 
23 februari om 10:51
Zou een goede aanwinst zijn voor PSV! Alhoewel, Dumfries is ook een goede speler, maar om Meunier erbij te hebben is altijd handig.
 
23 februari om 10:48
Frenkie is niet eens de beste speler van ajax...dat is ziyech!
 
23 februari om 10:42
Nou nou. De ligue 1 kan zijn geluk niet op. En de overige teams ook 🎉🎉🎉
 
23 februari om 10:39
De vraag is kan Frenkie de ballen aan Messi geven, of wordt Frenkie de Lasse Schone van Barcelona
 
23 februari om 10:38
Toch apart als je het ene jaar 180 miljoen moet betalen voor een speler en daarna 222 miljoen (wel via een aparte constructie) plus de tientallen miljoenen van andere aankopen en dan nog voldoen aan de FFP. Als je dan soms leest dat Arsenal niet veel kan kopen door de FFP dan vraag je je toch wel eens af hoe dat dan precies kan. Tot nu toe zie ik ook alleen maar wat kleinere clubs gestraft worden en die grote niet maar als je ziet wat een Barca, United, City en Psg en Juve ook wel kopen voor bedragen dan blijft het bijzonder.
 
23 februari om 10:33
Als dat lukt gaat Everton toch wel een lekker team krijgen.
Zeker Europa League waardig met kans op incidenteel Champions League als er een top-4 club wat minder draait en hun top.
 
23 februari om 10:33
Hoeveel kosten die 2 samen denk je? Ik zie PSG de CL niet winnen dit jaar. Als ze 'm volgend jaar ook niet winnen ben ik benieuwd of die 2 nog voor 2000% blijven. OffTopic: soms is het zo grappig om naar bepaalde topclubs te kijken, topclubs waar Ajax niet naast kan staan. Wetende dat hun prijzenkast weer niet naast ons kan staan. Daarmee gezegd hebbende; verleden is heel belangrijk.
 
23 februari om 10:16
Sommige hebben echt geen flauw benul meer. Wat is er nou zo moeilijk om zijn keuze te respecteren. En het zijn situaties voor jongens met een dilemma. Ze hebben meerdere keuzes en daar kunnen en moeten sommige niet over meepraten omdat ze het zelf niet hebben. Het zijn keuzes voor die jongens die niet even makkelijk is, maar hij heeft die. Dat het bij sommige weer uitmondt in een afkomst/paspoort discussie is echt te triest voor woorden. Zo gebrainwashed door de massamedia dat ze zelf niet meer helder kunnen nadenken en ze anderen voor hun laten denken.

Bedoel als Asensio koos voor Oranje dan was het allemaal wel oke zeker.

En wie geeft wat? Als een speler opgroeit bij een club dan is het een investering van de club in de speler en die later dan hopelijk ook geld op kan leveren voor de club. Daar heeft een Oranje of het land zelf helemaal niets mee te maken. Bedoel als een werkgever investeert in een werknemer mbt papiertjes en hij vervolgens naar een buitenlandse werknemer gaat, dan gaan we toch ook niet roepen ohh, hij heeft zijn papiertjes hier gehaald en nu verlaat hij het land voor een ander land, ohh wat een verrader of ohh paspoort maar inleveren of wat dan ook. Dat slaat toch echt helemaal nergens op. Dat nationalisme bij sommige kruipt er wel echt goed in zeg, en laat me raden ingespoten vanuit de media en politiek. Pff het respect en helder nadenken is echt zowat verdwenen bij sommige dat ze door het bos de bomen niet kunnen zien.

En het meest trieste is nog dat vele nu roepen agh hij is toch niet goed genoeg, maar als het een goede speler was geweest dan zou het geschreeuw vast nog erger zijn.
 
23 februari om 10:16
Tja dat was wel te verwachten, hij zal ze niet verkopen en zal ze aan hun contracten houden wat volkomen logisch is, aan de andere kant denk ik wel dat die jongens ‘gewoon’ gelukkig zijn in Parijs ookal doet de media van niet, al moet ik zeggen dat ik Mbappé rond 2020 niet zijn contract zie verlengen, zijn contract loopt tot eind 2021.
 
23 februari om 10:09
Het gaat er niet om dat Oranje deze speler nu mist, het gaat erom dat de `nederlander` dit als afwijzing ziet en voelt. Stank voor dank.

Daarbij komt dat de Marokkaan helaas niet vaak positief in het nieuws is. Kunnen ze dat een keer wel zijn dan komen ze met een afwijzing richting Oranje.
 
23 februari om 10:00
Hij laat het in principe pas een jaar echt structureel zien en heeft zowel in de CL als in Oranje geen onuitwisbare indruk achter gelaten dus momenteel nog wel een stap te hoog lijkt me. Potentie is er echter zeker. Bayern zou dan inderdaad van alle topclubs 1 van de beste opties zijn. Een stabiele club die niet ieder jaar gestoorde bedragen uitgeeft en waar ze qua buitenspelers toch aan verjonging toe zijn. Hij zou dan op den duur de concurrentiestrijd met Coman of Gnaby aan moeten gaan
 
23 februari om 09:53
Maakt geen bal uit. De KNVB maffia zal er sowieso alles aan doen om het gat met PSV na dit weekend tot 1 punt terug te brengen. Let maar op. Bij beide wedstrijden gaan weer rare dingen gebeuren in het nadeel van PSV en in het voordeel van hun favorietjes uit A’dam.
 
23 februari om 09:50
Als Feyenoord deze wedstrijd bewust laat lopen, zoals veel supporters van Feyenoord hopen, zou ik me helemaal rot lachen als ze de bekerwedstrijd verliezen en ineens in de competitie de achtervolgers om de oren krijgen.
 
23 februari om 09:49
Zolang alle neuzen weer dezelfde kant op zijn, er weer voor elkaar word gestreden, dan zijn we weer op de juiste track. Morgen vroeg in de wedstrijd al op een grote voorsprong (0-2, 1-3) komen zodat het verzet gelijk word gebroken in hun intentie iets nog te willen forceren. Niet spelen met die Hagenezen. Hun bekladde onze stad met verf of wat dan ook. Wij bekladde hun doel met al die ballen van hun.
 
23 februari om 09:41
Misschien dat ze knvb kunnen vragen voor betere tijden, zullen er vast wel gehoor aan geven.
 
23 februari om 09:38
Geen nieuws waar we wakker van liggen. De meeste Marokkanen kiezen voor hun vaderland. Eerlijk gezegd hebben allemaal ook niet het niveau om in Oranje te spelen. De enigste speler was Ziyech. Maar die relatie is weer verkloot door de toenmalige bondscoach. Dus om nou wakker van te liggen dat al die Marokkaanse spelers voor hun vaderland kiezen. Totaal niet. Is zelfs beter! Zou jammer zijn als ze maar 1 of 2 wedstrijden spelen en dan niet meer voor Oranje uit mogen komen. Geen enkele Marokkaanse voetballer is beter of heeft meer potentie de top te bereiken dan al die spelers van Oranje. Offtopic: Bij Marokko ziet het er echt uit als graaien in een grabbelbak. Vandaag in de Franse grabbelbak, morgen in de Hollandse, overmorgen misschien ergens in de zandbak waar je ook 'n paar heb spelen. Apart!!
 
23 februari om 09:11
Blijft toch belachelijk dat iemand die hier is geboren en altijd heeft gewoond voor een ander land mag uitkomen.
 
23 februari om 09:05
"daarna meldde de Marokkaanse voetbalbond zich en kreeg ik de vraag voorgelegd of ik me in het Marokkaanse shirt zag spelen. Van de Knvb heb ik verder niks meer vernomen. Marokko kwam op mijn pad”, aldus de 22-jarige aanvaller.

Ik vraag mij bij dit soort teksten af wat meneer Idrissi dan van de Knvb verwacht had, met zijn `van de knvb heb ik niks meer vernomen`. Wat had hij willen vernemen? Hij heeft in praktisch alle jeugdelftallen gespeeld, dus hij was in beeld. Voor Oranje was het nog wat vroeg (geen schande overigens). Hij had net een kansloze kwalificatiecyclus met Jong Oranje gespeeld waarin ook hij als onderdeel van het complete team met de pet naar heeft gegooid. Wat had hij willen horen van de Knvb?
 
23 februari om 09:01
hallo de enigste Marokkaan die goed voor het Nedelftal was geweest? Ziyech ! mvg ritje
 
23 februari om 09:00
Wauw, ik ben met dit bericht gek genoeg opgelucht... Als je hoort dat iemand na minutenlange behandeling op het veld naar het ziekenhuis gaat krijg ik altijd angstbeelden van (weer) een hartaanval van een speler. Knieschijf is naar maar niet zo erg als ik vreesde.