Laatste discussies op het voetbalnieuws
 
16 december om 21:25
Hoe kan dit nog man, je gaat op zo'n zielige manier onderuit tegen je allergrootste rivaal. Er zit geen wil in dit team, ze vinden het maar oke, zo van ze zijn beter dus het zal wel. De inzet is ver te zoeken en dat licht aan de spelers maar toch echt ook aan de coach, die moet toch een vuurtje onder hun kunt kunnen zetten. Wat een spelers ook op het veld stonden zeg bij Bayern, geen aanvallende spelers, geen bravoure. Dan heeft Liverpool geluk dat Shaqiri twee keer zo'n lekker contact er bij krijgt, maar United is echt dramatisch zieloos aan het spelen.
 
16 december om 20:51
Ik snap nooit zo goed waarom je er individuen uit pikt als een team slecht presteert. Feyenoord heeft het vandaag als team laten liggen en dan is het wel heel makkelijk om een paar (vooral jonge) spelers eruit te pikken.
 
wve
16 december om 20:47
Paar weken geleden konden ze weer kampioen worden volgens de diverse tv programma’s. Nu zie je weer dat het allemaal niet zo goed is.
 
16 december om 20:45
Nou Martin, nu is er in ieder geval een mogelijke optie beschikbaar. Mochten Feyenoord en Gio uit elkaar gaan, dan zou ik serieus over deze man na gaan denken. Al is het wel iemand met een gebruiksaanwijzing.
 
16 december om 20:42
Ik vraag me af of er nog mensen bij Manchester United zijn die echt geloven in Mourinho of dat hij er nog zit omdat de directeur weet dat hij eigenlijk ook wel weg moet als die Mourinho ontslaat. Manchester United heeft best een leuke selectie maar niemand haalt zijn niveau onder Mourinho. Ook als team is het niks en zou het ook nooit iets worden. Er is maar 1 ding dat iets kan veranderen en dat is als Manchester United Mourinho en iedereen die over de transfers gaat ontslaat. Jaren lang is er gefaald en er zit geen vooruitgang in. De mensen die het nu doen zijn blijkbaar niet capabel genoeg en dus moet er maar eens iets anders worden gedaan daar in het rode deel van Manchester.
 
16 december om 20:38
Voor Keizer en Ten Hag werden aangesteld vond ik deze trainer ook een goede kandidaat. Staat bekend als een trainer met een aanvallende, attractieve spelopvatting en hij heeft bewezen dit over te kunnen brengen op een spelersgroep. Ook heeft hij bewezen prijzen te kunnen winnen. Teleurstellend dat het bij Anderlecht zo is gelopen, maar nog steeds een trainer om in de gaten te houden. Als ik Feyenoord was, zou ik zeker een lijntje uitgooien.
 
16 december om 20:38
Benieuwd wie hem opvolgt... Wellicht de boer?
 
16 december om 20:33
En ik maar denken dat Cercle Brugge won vandaag van Anderlecht.
 
16 december om 20:21
Zwak aankoopbeleid, mede dankzij Woodward ook natuurlijk, negatieve spelopvatting (wisten we van tevoren natuurlijk) en dan ook nog geen resultaten. Zou denken dat hij al 3 keer ontslagen was maar hij zit er gewoon nog (net als Woodward trouwens). Het word echt tijd voor een grote schoonmaak, ook in de selectie veel te veel middelmaat en dus Mourinho en Woodward eruit.
 
16 december om 20:20
Dit was weer eens niet best van de kant van United. Aan de andere kant, als ze nu ineens met z'n allen gaan aanvallen, met die spelers van Liverpool in het achterhoofd, ik had het dan zo 7-0 zien worden. Vandaar dat ik het ook wat opmerkelijk vind als mensen United bekritiseren dat het team te defensief speelt. Ik vind het vooral te statisch, niet te verdedigend. Als men de bal heeft lijkt het team inspiratieloos.

Je kunt Mourinho de laan uitsturen, maar geen trainer die van dit elftal een sprankelend voetballend geheel maakt. Daarvoor zullen echt de nodige spelers moet worden verkocht, en de nodigde spelers moeten worden gehaald.
 
16 december om 20:05
Waarom is Vilhena niet langs de meetlat gelegd?
Hij zou toch goed genoeg zijn voor As Roma?
Waarom geeft hij dan niet thuis in deze wedstrijd en waarom neemt hij het team niet op sleeptouw als hij ziet dat het niet loopt? Van hem mag ondertussen toch wel meer van worden verwacht.
 
16 december om 19:58
Ik gaf het in de topic over Ajax - de Graafschap al aan. Feyenoord is stukken minder dan PSV en Ajax. Daarom spreken we over een top 2, Feyenoord bungelt er qua niveau lichtjaren onder, ondanks de winst op Psv. Feyenoord mist simpelweg kwaliteit om daadwerkelijk te strijden voor de titel. Je sterspelers zijn Berghuis en van Persie, dat zegt helaas genoeg lijkt me.
 
16 december om 19:58
Niet dat ik het oneens ben met deze man, maar het voelt altijd wel ongepast dat iemand een waardeoordeel geeft die als speler zelf in 3 jaar tijd 5 potjes mocht spelen.
 
16 december om 19:57
Typisch Feyenoord dit. Leuk tegen PSV en dan denken dat ze weer meedoen. Vervolgens door het ijs zakken, Chapeau.
 
16 december om 19:56
Vind sowieso al dat Malacia langere tijd al niet echt goed speelt.

Destijds begon Malacia erg goed bij Feyenoord en speelde hij goede wedstrijden vorig seizoen in de Champions League tegen Napoli en begin 2018 (de eerste wedstrijd van ten Hag bij Ajax) tegen Ajax en daarna deed hij het een tijdje nog wel goed.

Hopelijk weet Malacia uiteindelijk de stap vooruit in zijn ontwikkeling weer te vinden, maar wat hij de laatste tijd laat zien is in ieder geval niet best. Vind sowieso al dat Feyenoord weinig jeugd heeft gehad de afgelopen jaren en die Kökcü viel vorige week erg sterk in, maar vandaag viel hij tegen en echt een drama vind ik dat dan weer niet, want hadden Feyenoorders dan verwacht dat Kökcü na vorige week nu in een keer de verlosser of wat dan ook zou zijn?

Dat Kökcü zijn debuut vorige week maakte, had natuurlijk ook te maken met blessureleed van van Persie en Jörgensen, terwijl Toornstra in de wedstrijd vorige week geblesseerd uitviel en Kökcü er dus inkwam en bij Feyenoord komen de laatste jaren de jeugdspelers pas inbeeld na blessures/schorsingen of weet ik veel wat, zoals dus bij Kökcü maar dus ook bij Malacia.

Malacia die kwam vorig seizoen inbeeld bij Feyenoord nadat Haps geblesseerd was en Feyenoord voor de rest geen vervanger had. Uiteindelijk werd Malacia toen tegen Napoli voor de leeuwen gegooid en deed hij het prima, maar ik bedoel meer te zeggen dat het volgens mij verkeerd is dat als jeugdspelers pas kansen krijgen als er iemand geblesseerd is en als er geen alternatieven zijn.
 
16 december om 19:55
PSV thuis tegen AZ en Ajax uit tegen Utrecht voor de niets betekende winterkampioenschap.tja misschien smaakt de kalkoen wat lekkerder als winterkampioen. Ik denk dat op 31 maart 2019 in Amsterdam pas de echte kampioen gekroond kan worden.
 
16 december om 19:54
Als je dan daadwerkelijk naar volgend seizoen toe wilt gaan werken, is dit het moment om Gio eruit te gooien. Hij is de trainer geweest van het Feyenoord dat weer prijzen binnenhaalde, maar daar is imo alles mee gezegd. We zijn op het kampioensjaar na al driemaal kansloos tijdens de winterstop wat de titel betreft en die beker kan niet alles blijven verbloemen als je stappen vooruit wilt maken. Zolang er binnen het beleid niets veranderd, blijf je de eeuwige nummer drie; een (sub)topclub, waarbij de haakjes toch wel aanduiden dat Feyenoord geen van beide is. Niet goed genoeg om een echte topclub in NL te zijn, maar te groot om als subtopper af te worden gedaan.
 
16 december om 19:28
Ajax 8-0, PSV 4-0. Feyenoord 0-2. Maar... volgens van Persie maakt Feyenoord het iedereen lastig, zelfs Barcelona.
 
16 december om 19:28
Wat is er met Alexis Sanchez gebeurd? Waarom speelt hij niet meer?
 
16 december om 19:23
Het is misschien vloeken in de kerk, maar ik zou het niet eens zo erg vinden als Feyenoord een rijke sjeik krijgt. Niet op de City/psg manier, maar eentje die verantwoord geld stopt in de club. Feyenoord verdient het qua stadion, supporters, historie en als club om structureel mee te strijden voor de titel.
Feyenoord supporters zullen het hier waarschijnlijk niet mee eens zijn, maar ik zie het als de enige manier voor hen om weer structureel mee te doen voor het kampioenschap.

Op welke andere manier gaan ze nu geld binnenhalen voor aankopen van het kaliber Lozano, Gutierrez, Ziyech en Tadic? Niet alleen qua kwaliteit, maar ook het vermogen om een keer een mispeer van een paar miljoen te maken in plaats van al het geld vervolgens kwijt te zijn. Zou fantastisch zijn.

Edit: rijke sjeik is natuurlijk wel een metafoor voor simpel een rijke eigenaar. Dat kan iemand met allerlei achtergronden zijn, maar wel eentje met sympathie voor de club Feyenoord.
 
16 december om 19:16
Heb genoten hoor, wat een sfeer bij Liverpool. Heerlijk om te zien. Lfc was dan ook veel beter. Man U is niet om aan te zien. Ik dacht dat Real zoekende was maar dit Man U onder Mourinho is helemaal de weg kwijt. Man U moet hem echt snel weg doen anders ga je je spelers, je kapitaal, vernietigen. De match was sterk aan Lfc zijn kant. Wel was er opeens veel fouten heen en weer. Dat ging nergens over. Lfc had moeite om er doorheen te komen. Wijnaldum moet ook even meer trainen om effectief schieten vanaf de zestien, man hoeveel pogingen hij wel niet had vanaf daar. Salah niet veel gezien maar begrijpelijk. Zat op slot en hield zo wel veel spelers bezig van Man U. Later zag je ook dat Shaqiri de ruimte had om gek te doen. En Man U tsja, wat een zure team is dat. Veel te veel B spelers. Mooie overwinning voor Liverpool en volledig verdiend. Lekker weer op nummer 1 staan, prima toch. Het is een leuke strijd tussen hen en City.
 
16 december om 19:02
Wie mij nog gaat vertellen, dat er een top 3 in Nederland is. Die beter dan de rest is. Denk 3 keer na. PSV was gewoon goed gespeelt van Feyenoord en enorm zwak door PSV. Die naar de cl week vermoeit waren
 
16 december om 19:01
Nu kunnen de praatjes over het weer aanhaken bij Ajax en PSV in ieder geval weer de ijskast in. Ik vond het al erg opportunistisch. Het hele seizoen worden ze al afgebrand en na 1 overwinning op PSV was het ineens weer een kandidaat voor de titel. Dat terwijl de Feyenoord-fans wel beseffen dat het er dit seizoen gewoon niet in zit. Feyenoord is te wisselvallig en Ajax en PSV hebben gewoon te veel kwaliteit momenteel.
 
16 december om 18:58
Ik zal wél de hoon over me heen krijgen als ik als Ajacied zeg dat ik het jammer vind dat Feyenoord zó kwakkelt. Het is persoonlijk voor mij de club als het gaat om rivaliteit. We hebben Feyenoord nodig voor een mooi, lang en spannend seizoen. Met een club als PSV heb ik niks, hoe goed ze het ook doen. Respect heb ik daar zeker voor. Sterker nog: als we de laatste 25 jaar erbij pakken is PSV de beste club qua kampioenschappen, dus met dat WZAWZDB heb ik evengoed niks mee. Hoop dat we volgend jaar weer eens een Klassieker krijgen die er écht toe doet. Om plek 1 en 2.
 
16 december om 18:58
Ondanks 2 lucky goals is dit niks minder dan verdiend. Voetballend is Liverpool op dit moment gewoon een paar klasses beter en dat willen ze ook laten zien, in tegenstelling tot United

Lindelof, Darmian en Matic zijn heel matig, Lukaku is gewoon te dik. Totaal niet fit. Lingard is een goeie speler, maar het is triest dat hij de beste speler van het veld was aan United zijde. Pogba verdient beter dan dit want ook bij hem komt het er nooit uit. Zou als een steek moeten voelen voor hem dat slome Matic op z’n plek staat.
 
16 december om 18:57
Ik vind het jammer dat United-fans het niet hebben over een banner met vliegtuig, dat heeft glorieus gewerkt bij van Gaal. Doe er alles aan om Mourinho uit de club te krijgen, is giftig voor United.
 
16 december om 18:57
Laat hem eerst maar weer eens goed genoeg en constant worden voor Ajax.