Derksen laat niets heel van 'luie' Rik Elfrink: 'Hij schrijft het gewoon niet!'
Woensdag, 24 mei 2023 om 09:59 • Jeroen van PoppelLaatste update: 10:42

Johan Derksen heeft de berichtgeving rond PSV de afgelopen dagen met bovengemiddelde interesse gevolgd. De analist van Vandaag Inside verbaast zich er in hoge mate over dat het nieuws over de wankele positie van Ruud van Nistelrooij van De Telegraaf vandaan moest komen. "Terwijl Rik Elfrink daar namens het Eindhovens Dagblad iedere dag over de vloer komt!", aldus Derksen.

Jeroen Kapteijns van De Telegraaf bracht zondag aan het licht dat diverse dragende spelers van PSV intern over de volgens hen gebrekkige trainerskwaliteiten van Van Nistelrooij hebben geklaagd. Binnen de selectie heersen grote twijfels over de communicatievaardigheden van Van Nistelrooij en de door hem gemaakte tactische keuzes. "Dat was een goed stuk", oordeelt Derksen, die tot zijn verbazing zag dat het nieuws van een Amsterdamse krant over een Eindhovense club niet overal werd geslikt.

"Dan zit die arrogante Van Hooijdonk 's avonds bij Studio Voetbal. 'Ha-ha, het staat in De Telegraaf, hè.' Zo van: het oude liedje, een sensatiekrant en zo... Nou, De Telegraaf is momenteel qua nieuwsgaring en columnisten een uitstekende krant. Bij het Algemeen Dagblad lagen ze te slapen. Daar hebben ze niks. Die krijgen dan op hun klote. Er moet een verhaal in Eindhoven gemaakt worden."

"En dat verhaal wordt dan gemaakt door de PSV-watcher, Rik Elfrink, die daar namens het Eindhovens Dagblad iedere dag zit." Het AD en ED vallen beide onder De Persgroep en wisselen daarom onderling stukken uit. "Maar Elfrink is zoveel supporter, als die wat opvangt dan schrijft hij het niet. Die moet dan een dag na een krant uit Amsterdam, terwijl hij er bovenop zou moeten zitten, melden dat eigenlijk alles wat in De Telegraaf stond juist was."

Derksen haalt hard uit naar Elfrink. "Een Amsterdamse krant komt daar een dag langs en heeft het verhaal, terwijl Elfrink daar iedere dag over de vloer komt en het niet weet... Die moet het geweten hebben. Het is echt niet te geloven hoor! Luie en clubgebonden journalisten die niet de gebeurtenissen rondom een club naar buiten brengen." Elfrink laat in een korte reactie op Twitter weten zich niet te kunnen vinden in de lezing van Derksen. "Als je mij lui noemt, is een kikker blauw haha."

 
Eredivisie
 
PSV

Meer nieuws
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties