ED verklaart reden voor opstappen Van Nistelrooij: 'Giftige pijl, PSV-onwaardig'
Woensdag, 24 mei 2023 om 13:58 • Jordi TomasowaLaatste update: 15:39

Ruud van Nistelrooij is per direct geen trainer meer van PSV. Dat maakten de Eindhovenaren woensdagmiddag bekend via de officiële clubkanalen. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is er een onwerkbare situatie ontstaan, nadat het verhaal naar buiten was gekomen dat er door een zestal spelers klachten over de trainer zijn neergelegd bij de directie. Betrokkenen typeren dit als 'PSV-onwaardig'.

Dat informatie vanuit een vertrouwelijk overleg tussen spelers en directie - vermoedelijk via een tussenpersoon - terecht is gekomen bij een krant (De Telegraaf) zou naar verluidt door Van Nistelrooij zeer hoog zijn opgenomen. "Dat een of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel. In aanloop naar het cruciale duel met AZ is zo volgens betrokkenen door toedoen van eigen geledingen een giftige pijl afgestoken, die Van Nistelrooij zwaar heeft beschadigd", aldus Elfrink. Volgens de journalist is de timing van het lekken uiterst opmerkelijk te noemen, daar het gesprek al weken eerder plaatsvond.

Meer: ‘Van Nistelrooij was op zijn pik getrapt, hij reageerde angstig en impulsief' | Derksen onthult naam van trainer die er bij PSV ‘iets beter’ voorstaat dan Bosz

De onrust bij de club en het gegeven dat Van Nistelrooij in onmin leefde met zijn assistenten, leidde ertoe dat de oefenmeester woensdag per direct besloot te stoppen als trainer van PSV. Van Nistelrooij heeft woensdagochtend kenbaar gemaakt dat er in zijn ogen te weinig draagvlak is bij PSV. Aanstaande zondag neemt Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk zijn rol als hoofdtrainer over. PSV liet weten het besluit van Van Nistelrooij te betreuren en is dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats.

Met de belangrijke laatste competitiewedstrijd tegen AZ in aantocht, probeerde PSV de rust te bewaren binnen de club. Geruchten over de verstoorde verhouding in de technische staf en de onvrede binnen de spelersgroep werden in eerste instantie met klem ontkend. De Eindhovenaren azen nog altijd op het behalen van de tweede plaats in de Eredivisie, waarmee ze zich zouden verzekeren van een ticket voor de derde voorronde van de Champions League.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Ruud van Nistelrooij

>
Eredivisie
AZ
1
2
PSV
Zondag, 28 mei 2023 om 14:30
Meer nieuws
   
23:55
23:55
Komt de beste LCV uit Waalwijk, Rotterdam, Heerenveen, Eindhoven of Enschede?
64
   
23:50
23:50
Droomkandidaat ver weg voor Ajax: 'Die heeft bijna Premier League-salaris'
27
   
23:30
23:30
UniBoost: 100x je inzet voor jouw favoriet in de finale van de FA Cup!
0
   
23:02
23:02
Xavi weet wanneer Messi knoop doorhakt en toekomstplannen bekendmaakt
22
   
22:25
22:25
Sergio Ramos kondigt vertrek aan bij PSG: 'Morgen wordt bijzonder'
48
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties