Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jong Oranje wint na knotsgekke slotfase met drie doelpunten in blessuretijd

Laatste update:

Michael Reiziger voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van het gewonnen duel met Jong Gibraltar (1-0). Op het middenveld was er ditmaal een plekje ingeruimd voor Kenneth Taylor, waardoor Calvin Twigt op de reservebank moest beginnen. In de voorste linie zagen we ook twee nieuwe namen.

Hansen en Emanuel Emegha verschenen aan de aftrap. Zij vervingen respectievelijk Million Manhoef en Ohio. Laatstgenoemde maakte in het vorige duel nog de enige treffer. Aan de kant van Jong Zweden waren er basisplekken voor onder meer Casper Widell (Excelsior) en Joel Voelkerling Persson (Vitesse).

In de eerste helft was er een op en neer golvend duel te zien. Beide ploegen kwamen tot enkele kansen, alvorens de Zweedse talenten na zo'n 35 minuten spelen op voorsprong kwamen. Sebastian Nanasi werd de diepte in gestoken en kwam oog in oog met doelman Calvin Raatsie. De inzet van de buitenspeler werd nog aangeraakt, maar belandde wel in het doel: 1-0.

Jong Oranje zou niet lang nodig hebben om langszij te komen. De Zweedse keeper liet na een voorzet van Taylor goed te verwerken, waardoor de bal in de voeten van Hansen belandde. De aanvaller van NEC rondde vervolgens beheerst af: 1-1.

In het tweede bedrijf kreeg Jong Oranje meer grip op de tegenstander en dat resulteerde uiteindelijk in een voorsprong. Vanaf de rand van het zestienmetergebied besloot de ingevallen Youri Regeer het maar eens te proberen. Zijn inzet vond de paal, maar in de rebound schoot Van Bommel overtuigend binnen: 1-2.

In de slotfase van het duel werden de Zweden iets sterker, maar tot grote kansen leidde dat lange tijd niet. In een tegenstoot van een Zweedse aanval werd Nederland wel nog gevaarlijk. Ohio werd weggestoken door Manhoef en oog in oog met de Scandinavische doelman faalde de spits van Standard Luik niet: 1-3.

Na de goal van Ohio werd Zweden dan alsnog gevaarlijk en dat leidde nog tot een aansluitingstreffer. Uit een hoekschop van FC Kopenhagen-talent Roony Bardghji wist Joakim Persson de 2-3 te maken. Tot een comeback zou het echter niet komen, daar vrijwel meteen na de Zweede goal Jong Oranje weer wist te scoren. Op aangeven van Ohio maakte Van Bommel zijn tweede van de avond: 2-4.

Door de overwinning blijft Jong Oranje voorlopig koploper in Groep C van de EK-kwalificatie. Nummer twee Georgië heeft acht punten achterstand, maar speelde vooralsnog een duel minder.

UEFA U21 Championship Qualification
Zweden U21
2 - 4
Nederland U21

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
16
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75
Kloof met Premier League wordt plots groter: nieuwe tv-deal levert miljarden op
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties