Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Man City en Chelsea riskeren degradatie vanwege overtreden van de regels'

Laatste update:

Zowel City als Chelsea wordt er ook van verdacht de regels te hebben overtreden. In het geval van City gaat het zelfs om 115 verdenkingen in totaal, over een periode van negen jaar. De overtredingen zouden te maken hebben met sponsors en andere contracten.

Ook naar de financiën van Chelsea wordt onderzoek gedaan, en hoewel het nog even zal duren voordat dat is afgerond, lijkt ook de Londense club te kunnen rekenen op een flinke straf. Chelsea zou de regels hebben overtreden toen het nog in handen was van Roman Abramovich.

Gezien de straf van tien punten aftrek die Everton kreeg, is een aftrek van dertig punten of een verplichte degradatie niet ondenkbaar voor City en Chelsea.

Everton
Everton kreeg vrijdag liefst tien punten in mindering; de hoogste puntenaftrek ooit voor een Premier League-club. Daardoor ging het puntentotaal van de club uit Liverpool van veertien naar vier en is het nu gedeeld hekkensluiter in de Premier League.

Everton leed over de laatste drie jaar een verlies van 371,8 miljoen pond, zo'n 420 miljoen euro. De regels van de Premier League schrijven echter voor dat clubs over drie jaar een verlies van maximaal 105 miljoen pond mogen lijden, wat neerkomt op een slordige 120 miljoen euro.

In een officiële verklaring liet de club weten 'geschokt en teleurgesteld' te zijn in het besluit van de Premier League-commissie. "De club is van mening dat de commissie een volstrekt disproportionele en onrechtvaardige sanctie heeft opgelegd." Everton gaf direct aan in beroep te gaan tegen de beslissing.

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VZ Team van de Week: Boscagli en Saibari worden vergezeld door één Ajax-speler
23
Rondo: 'Ajax zal zich achter de oren krabben, ze hadden hem moeten halen'
7
Derksen kijkt naar Steven Berghuis en zegt: 'Ik zie het aan zijn hoofd'
16
Gakpo open over zijn geloof: 'Ik kreeg terug dat ik beter bij PSV kon blijven'
75
Kloof met Premier League wordt plots groter: nieuwe tv-deal levert miljarden op
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties