Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marciniak raakt week voor fluiten CL-finale in opspraak op extreemrechts event

Laatste update:

"Ik wil mijn grote spijt betuigen voor mijn betrokkenheid en de onrust die het mogelijk veroorzaakt heeft', laat Marciniak weten. "Nadat ik meer onderzoek heb gedaan, is het duidelijk geworden dat ik ben misleid en me niet bewust was van de ware aard achter de bijeenkomst. Ik wist niet dat het geassocieerd werd met een extreemrechtse politieke beweging. Had ik dit geweten, dan was ik niet op de uitnodiging ingegaan."

"Het is belangrijk om te benoemen dat de normen en waarden die door deze beweging gepromoot worden, ingaan tegen mijn persoonlijke overtuigingen en principes", vervolgt hij. "Ik wil benadrukken dat ik betrokken ben bij een beweging die tegen discriminatie vecht. Ik was een van de eerste scheidsrechters, en zeker de eerste in mijn land, die de 'driestapsbeweging' introduceerde om racisme tegen te gaan, naar aanleiding van een situatie tijdens een Poolse wedstrijd."

Marciniak komt ook met excuses. "Ik begrijp volledig dat mijn acties mensen teleurgesteld kunnen hebben en ben bereid de consequenties daarvan te aanvaarden. Bedankt voor jullie begrip en ik vraag een mogelijkheid om dit goed te maken en jullie vertrouwen in de toekomst terug te winnen."De UEFA startte eerder al een onderzoek. "Wij zijn op de hoogte van de beschuldigingen met betrekking tot Szymon Marciniak en eisen dringend opheldering. De UEFA en de hele voetbalgemeenschap verafschuwen de 'waarden' die door deze groep worden gepromoot en nemen deze kwestie zeer serieus", liet de Europese bond in een eerste verklaring aan Poolse en Britse media weten.

Met 'deze groep' doelde de UEFA op de extreemrechtse politieke partij Konfederacja. De leider van die partij, Slawomir Mentzen, is de organisator van de bijeenkomst waarop Marciniak maandag een van de sprekers was. Op zijn Facebook-pagina omschreef Mentzen de Poolse scheidsrechter als 'een briljante spreker'. Mentzen komt er openlijk voor uit dat hij tegen joden, homoseksuelen, abortus, belastingen en de Europese Unie is. De georganiseerde bijeenkomst diende als promotie van de Konfederacja-partij in aanloop naar de parlementsverkiezingen in Polen.

Reactie UEFA
De Europese voetbalbond laat middels een statement weten de excuses van Marciniak te accepteren. "De UEFA heeft ook contact opgezocht met 'NEVERAGAIN', de grootste antiracisme-organisatie in Polen. Door de organisatie werden in eerste instantie zorgen geuit over de aanwezigheid van Marciniak bij de bijeenkomst. Zij vroegen Marciniak uiteindelijk aan te blijven als scheidsrechter voor de Champions League-finale, met de stellige overtuiging dat zijn verwijdering de bevordering van antidiscriminatie zou ondermijnen."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Arne Slot moet noodgedwongen wijzigen
2
Marciano Vink noemt twee spelers waar Ajax per direct afscheid van moet nemen
20
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz ziet Saibari en Pepi terugkeren in Heerenveen
3
PSV kan 'half Europa' aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
11
Van Dijk gaat na totale deceptie in op aanstaande komst van Slot naar Liverpool
13
John van 't Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: 'Het is heel gek'
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties